Home > Kortrijks familiebedrijf KJURE steunt zorgpersoneel met foodautomaat

Kortrijks familiebedrijf KJURE steunt zorgpersoneel met foodautomaat

Geschreven op 26 maart 2020 om 09:38 door Mario De Wilde

In het AZ Maria Middelares in Gent staat sinds enkele dagen een foodautomaat van KJURE speciaal voor het personeel. Het startende, Kortrijkse familiebedrijf vult de automaat elke dag met gezonde, ambachtelijk gemaakte maaltijden die tegen de helft van de prijs kunnen worden aangekocht. Nu de supermarkten vooral lege rekken tonen, is de foodautomaat een welgekomen gast. “Een dikke merci”, klinkt het vanuit het ziekenhuis.

Thai scampi salade, groentelasagne, zalm met wokgroenten, slaatje geitenkaas, bloemkoolcurry,…: de foodautomaat van KJURE in het AZ Maria Middelares in Gent is gevuld met smakelijke, ultragezonde take-awaygerechten, maaltijdsalades en soepen. De gerechtjes zijn bovendien vaak vegetarisch en lactosevrij en altijd glutenvrij. Elke dag worden ze door KJURE-vader Marc en zijn team zelf bereid in de keuken van het familiebedrijf in Kuurne. De automaten worden ook eigenhandig gevuld, zodat de veiligheidsmaatregelen zeker worden nageleefd. In het AZ Maria Middelares in Gent gebeurt dit tijdens de week twee keer per dag en in het weekend één keer per dag.

“Ik wil jullie bedanken om ons verse maaltijden ter beschikking te stellen nu het aanbod in ons restaurant kleiner is tijdens deze coronatijd. Merci daarvoor ❤” (reactie verpleegkunde AZ Maria Middelares Gent)

#samenerdoor
Het ziekenhuispersoneel kan de KJURE-maaltijden tegen de helft van de prijs aankopen. De andere helft van de aankoopprijs wordt tijdens deze coronatijd gesponsord door het ziekenhuis. Onder de hashtag #samenerdoor is dit een unieke samenwerking die tegemoetkomt aan twee belangrijke verzuchtingen in tijden van corona: het steunen van het ziekenhuispersoneel dat elke dag in de frontlinie het beste van zichzelf geeft en het steunen van jonge ondernemers voor wie de crisis vooral financieel een zware beproeving is. KJURE staat klaar om ook andere ziekenhuizen te voorzien van een gezond foodautomaat. KJURE blijft 24/24 open en ook in het bedrijf en het atelier werden bijkomende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Alle details lees je hier: https://www.kjure.com/blog-posts/kjure-blijft-24-24-open
De locaties van de foodautomaten in Vlaanderen vind je hier: https://www.kjure.com/#Locaties

Jong foodfamiliebedrijf
KJURE werd drie jaar geleden opgericht door Nicolas Maelfait (26) als antwoord op de frustratie van veel mensen die wel gezond willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken. Nicolas wijdde er zijn scriptie aan en na zijn opleiding zette hij samen met zijn ouders de theorie om in de praktijk. Het KJURE-team werkt vanuit Kuurne en bestaat uit Nicolas, papa Marc, zus Julie en mama Christel Flamand. Marc en Christel baatten in het verleden de befaamde brasserie Rubens in Knokke uit. In KJURE vond het koppel de uitdaging om hun foodkennis te vertalen naar een nieuw, fris concept dat tegemoetkomt aan de voedingsnoden van vandaag.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.