Home > Kortrijk wint met project ‘Sportrijk’ Vlaamse #sportersbelevenmeer-award

Kortrijk wint met project ‘Sportrijk’ Vlaamse #sportersbelevenmeer-award

Geschreven op 14 december 2022 om 06:09 door Mario De Wilde

Eind vorige week reikte Sport Vlaanderen in Gent opnieuw de #sportersbelevenmeer-awards uit aan steden en gemeenten die extra inspanningen hebben geleverd om beleving toe te voegen aan hun sportactiviteiten. Stad Kortrijk was één van de laureaten. Tijdens deze huldiging deelde Sport Vlaanderen de meest originele en inspirerende initiatieven met alle aanwezigen. Deze konden met hun stemgedrag ter plaatse de winnaar onder de genomineerden bepalen. Kortrijk kon de eerste prijs wegkapen in de categorie ‘Sporten zonder drempels’. Het project ‘Sportrijk’ haalde het vanwege de drempelverlagende en toegankelijke manier waarbij maatschappelijk kwetsbaren aan sportkledij/materiaal kunnen geraken.

Sportrijk
Sportrijk werkt met een abonnement binnen het concept van de Deelfabriek. Voor 10 euro ben je een jaar lid en krijg je 10 punten. Met het abonnement kan je kledij en kleine spullen zoals rackets en halters ontlenen. Het is ook mogelijk groot materiaal (bv. een fitnesstoestel) te gebruiken. Je kan ook punten verzamelen door sportmateriaal of -kledij binnen te brengen.

Tijdens de openingsuren kan iedereen sportkledij en -materiaal schenken aan de winkel van Sportrijk in de Deelfabriek. Ook zijn er op verschillende sportlocaties ‘kledijbakken’ waar clubs en individuele sporters tweedehandse sportkledij kunnen schenken aan Sportrijk. Daarnaast is ook een structurele samenwerking met vb. Decathlon Kortrijk en KV Kortrijk die vaak kledij aanleveren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.