Home > Kortrijk verwelkomt begin april eerste Colruyt Academy in West-Vlaanderen

Kortrijk verwelkomt begin april eerste Colruyt Academy in West-Vlaanderen

Geschreven op 9 maart 2019 om 10:25 door Mario De Wilde

Colruyt gaat begin april voor het eerst in West-Vlaanderen een ‘Academy’ openen. Elders in het land werden intussen al tien soortgelijke initiatieven boven de doopvont gehouden, maar voor onze provincie wordt dit een primeur. De Colruyt Academy is een plaats die ter beschikking wordt gesteld aan particulieren, bedrijven, verenigingen en groepen om een avond mee te maken rond uiteenlopende thema’s. In het geval van bedrijven kan gedacht worden aan teambuilding sessies. De nieuwe Academy in Kortrijk opent boven de Bio-Planet, recht tegenover het vroegere Sint-Maartensziekenhuis. Het is de elfde soortgelijke locatie na Halle (2 locaties), Grimbergen, Leuven, Hasselt, Namen, Bergen, Luik, Ukkel en Melle. In totaal goed voor 17 keukens en 65 zalen verspreid over het land.

Gigantisch groen dak

De Academy in Kortrijk is een volledig nieuw gebouw en de groenste van alle Academy’s. Zoals bij alle duurzame bouwprojecten van Colruyt Group, werden ook hier een aantal milieuvriendelijke technieken geïnstalleerd zoals propaankoeling en hergebruik van regenwater voor de toiletten en buitenkraantjes. Het ventilatiesysteem van de nieuwe Academy recupereert 75 procent van de warmte in de lucht. En wat niet meteen zichtbaar is: het gebouw heeft een groen dak van maar liefst 888 vierkante meter.

Workshops voor jong en oud

Particulieren en bedrijven (teambuildings) kunnen bij Colruyt Group Academy terecht voor een heel uitgebreide keuze aan workshops. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ‘start to DJ’, ‘Koken is Kinderspel’ of make-up time, en kunnen ook verjaardagsfeestjes worden georganiseerd. Volwassenen kunnen er terecht voor heel wat kookworkshops, maar ook voor naaiateliers, tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken en technieken om je baby te dragen. De workshops die doorgaan in Kortrijk kunnen nu al geboekt worden via www.colruytgroupacademy.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.