Home > Kortrijk beloont fietsers met VéloVoordeel. Zelfs Julie Vermeire is fan….

Kortrijk beloont fietsers met VéloVoordeel. Zelfs Julie Vermeire is fan….

Geschreven op 22 september 2022 om 13:03 door Mario De Wilde

Om de Week van de Mobiliteit in schoonheid af te sluiten, pakt Kortrijk uit met het ‘VéloVoordeel’. Het concept is simpel: wie naar het centrum van de stad fietst en geld besteedt in één van de deelnemende zaken, krijgt voortaan gratis consumpties en kortingen. Op die manier wil de stad tegelijk het fietsen en de lokale economie stimuleren. Geen gedoe met registratie, het gemak is dat alles vanzelf gaat terwijl je fietst. De technologie werd opnieuw ontwikkeld door Swave en is een Belgische primeur. Swave ontwikkelde eerder al het consumptieparkeren, waarbij consumenten bij deelnemende handelaars een deel van hun parkeerkosten terugbetaald krijgen. De eerste resultaten van dit proefproject worden eind september verwacht.

Hoe werkt het?
Het concept van het VéloVoordeel is gloednieuw en uiterst gemakkelijk. Je legt gewoon één keer je locatie aan in de Swave app en daarna krijg je, terwijl je naar het stadscentrum fietst, een melding met jouw voordelen. Van de stad zelf kan je gratis consumpties krijgen en tal van prijzen winnen. Daarnaast bieden al zo’n 60 handelaars een VéloVoordeel aan. “We waren al langer op zoek naar een manier om fietsende shoppers te belonen. De oplossing die Swave daarvoor bedacht springt er uit omwille van de eenvoud. Terwijl je fietst, heb je toch je smartphone op zak en dat is alles wat je nodig hebt. We zien dat meer en meer mensen bewust kiezen voor de fiets om zich naar Kortrijk te verplaatsen. Dat biedt immers alleen maar voordelen. Nooit in de file, altijd een gratis plekje dichtbij om te parkeren, het is supergezond en goedkoop én goed voor onze planeet. Daar komt nu nog het VéloVoordeel bij. Geen enkele reden meer om niet te kiezen voor de fiets dus”, aldus Axel Weydts, schepen van Mobiliteit
Welke VéloVoordelen krijg je?
“Vélovoordeel zal net zoals het consumptieparkeren van Swave een meerwaarde betekenen voor de Kortrijkse handelaars. Je krijgt jouw VéloVoordeel enkel als je ook iets bij de handelaar spendeert. Zo krijg je een gratis bordje tapas pas bij 2 cocktails of een korting enkel als je 50 euro spendeert. Klanten zijn blij met hun voordeel, terwijl deelnemende handelaars in vele gevallen nieuwe klanten aantrekken met acties waarbij ze gegarandeerd winst boeken”, voegt Wouter Allijns, schepen van Economie, daar aan toe.
Ook de deelnemende handelaars zien het VéloVoordeel als een win-win.

“Veel mensen komen met de fiets naar Kortrijk. Dankzij het VéloVoordeel kunnen we die mensen aantrekken en maken ze via een voordelige actie kennis met ons concept. Een knap initiatief vanuit de stad”, zegt Hendriek Laloo, uitbater van Ribs ‘n Beer
Julie Vermeire is fan
Bekende Vlaming Julie Vermeire testte het systeem in primeur uit tijdens de perslancering aan het Parkhotel. “Daarnet heb ik over de kleine ring gefietst met de gsm in m’n handtas. Ik kreeg de melding en koos o.a. voor het bordje tapas hier. Die kom ik dan eens met m’n vriend of vriendinnen oppeuzelen. Ik vind het echt een leuk initiatief, hopelijk doen ze dat in nog meer steden.”

Tal van prijzen te winnen
Je vindt alle deelnemende handelaars en hun VéloVoordeel in de Swave app. De eerste 5000 mensen die het VéloVoordeel gebruiken krijgen een gratis consumptie van de stad. Bovendien maak je kans op één van de 20 pakketten t.w.v. 50 euro en een cadeaubon van 200 euro bij Cool Electro Cycles, als je vóór zondag de app downloadt of gebruikt. Wie de app nog niet heeft, kan die downloaden via www.swave.be of rechtstreeks via de app stores.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.