Home > Kortrijk als eerste Belgische Eurogig-halte

Kortrijk als eerste Belgische Eurogig-halte

Geschreven op 18 februari 2020 om 15:40 door Mario De Wilde

Komende donderdag 20 februari 2020 verwelkomen 7 laatstejaarsstudenten Eventmanagement aan Vives Hogeschool Kortrijk zowel Schotse als Belgische artiesten voor de allereerste Eurogig-editie in België. Al 23 jaar zet het Eurogig-initiatief, ontstaan in Glasgow, zich in om studenten uit opleidingen Music management of Eventmanagement de praktijk te laten ervaren door internationale tours van artiesten te organiseren. Artiesten en studenten tourmanagement uit onder andere Schotland, Nederland, Frankrijk en Duitsland krijgen al jaren de kans om aan die tours deel te nemen. Dit jaar is ook België van de muzikale partij.

Schotse headliner in pas gerenoveerde Irish Pub

Het wordt een avond gevuld met akoestische tunes door de Schotse headliner Stephen Gethin en twee Belgische acts waaronder Ibe Bogaert en Boy Minos. De organisatie zet met dit concert Eurogig voor de eerste keer op Belgische bodem in het pas gerenoveerde en cosy Mary’s Irish Pub te Kortrijk.

Tourmanagers in ontwikkeling

Dit event omvat een unieke ervaring voor zowel artiesten als voor studenten. Studenten Eventmanagement met een focus op “Music Events” transformeren zichzelf tot ervaren tourmanagers en producers die live performances een extra touch geven. Artiesten kunnen hun passie op het podia delen met als kers op de taart een uitbreiding aan internationale ervaring. Met dit event krijgen Schotse artiesten een podiumkans hier in België, terwijl een Belgische band, voor deze editie Bleak, zelf het vliegtuig naar Schotland neemt om daar op treden begin maart en hun carrière een internationale boost te geven. Iedereen is welkom om te genieten van deze Belgische-Schotse muziekuitwisseling.

Meer info vindt u op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/events/167666867849620/

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.