Home > Kortemarkse bakkers bakken voor campagne rond borstkanker

Kortemarkse bakkers bakken voor campagne rond borstkanker

Geschreven op 28 oktober 2021 om 16:50 door Mario De Wilde

Oktober is traditioneel internationale borstkankermaand, waarbij borstkankerscreening in de kijker gezet wordt. Kortemark neemt enthousiast aan de actie deel, met hulp van enkele lokale bakkers. In hun etalages hangen ze een affiche op én liggen er zelfgebakken borst-gerelateerde gebakjes, taartjes of brood. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Maar liefst één op negen krijgt met deze ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen, neemt ook toe naarmate de leeftijd. Drie op de vier vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar.
Daarom zet de gemeente Kortemark al vele jaren in op het sensibiliseren van vrouwen tussen 50 en 69 jaar om naar hun borsten te laten kijken. Om die laatste boodschap tijdens de tweede helft van de maand oktober nog meer te laten rondgaan, vroegen ze de lokale bakkers om hulp.
Bakkers in actie
Bakkerij Gino en Els uit de Edewallestraat en bakkerij Kimpe uit de Torhoutstraat bakten borstgebakjes, boezembrood en frivole framboosjes en versierden hiermee hun etalages. Daarnaast hangt er ook een affiche op met de boodschap ‘Laat naar je borsten kijken’. In een bakkerij komen heel wat vrouwen voor wie de boodschap bedoeld is, daarom helpen de bakkers graag.
Meer weten over het bevolkingsonderzoek borstkanker?
Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur, mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of check https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.