Home > Kortemark schakelt vanavond handige GPS-tracker in voor haar verlichte traktorenparade

Kortemark schakelt vanavond handige GPS-tracker in voor haar verlichte traktorenparade

Geschreven op 22 december 2023 om 07:38 door Mario De Wilde

Niet minder dan 51, van feestelijke kerstversiering voorziene, tractoren en andere landbouwvoertuigen trekken vrijdag 22 december vanaf 17.30 uur voor een tocht van drie uren door onze gemeente. Bij de aankomstplaats, aan het Amersveldestadion in Handzame, voorzien de deelnemende landbouwverenigingen nog tal van eet- en drankkraampjes. Na het grote succes van vorig jaar kon een tweede editie van de tractorparade ‘Kortemark Schittert’ niet uitblijven. Ook het enthousiasme bij de landbouwers in de gemeente en ruimere regio was groot. In die mate zelfs dat er uiteindelijk een stop gezet moest worden op de inschrijvingen. Met 51 deelnemers zal de karavaan al behoorlijk lang zijn en bedoeling blijft uiteraard dat alles in veilige omstandigheden kan blijven verlopen.

Gewijzigd parcours
De Kortemarkse tractorparade, een samenwerking tussen Gemeente Kortemark en de landbouwraad, eindigt dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk het Amersveldestadion in Handzame. Daarom werd het parcours ook een stuk aangepast.

De karavaan vertrekt om 17.30 uur aan WZC Blijvelde in het centrum van Kortemark. Zo kunnen de rusthuisbewoners ook volop genieten van alle activiteit, pracht en praal. Van daar gaat het richting centrum van Edewalle (17.45 uur) en zo naar de dorpskernen van Werken (18.15 uur) en Zarren (18.30 uur). Via een ommetje wordt rond 19.15 uur ook het centrum van Handzame bereikt en doet de tractorparade rond 19.30 uur ook het centrum van Kortemark aan. De landbouwvoertuigen zetten vervolgens hun tocht verder naar Elle (20.00 uur) en eindigen via de Amersveldestraat rond 20.30 uur aan het Amersveldestadion in Handzame. Bij deze eindhalte kan iedereen op het gemak alle deelnemende wagens nog eens bewonderen en zijn er ook hapjes en drankjes te koop. De opbrengst gaat naar de deelnemende landbouwverenigingen.

GPS-tracker
Bij de eerste editie was het voor toeschouwers langs het parcours soms lang en vol ongeduld wachten. Zo’n lange sliert landbouwvoertuigen heeft hier en daar ook al eens vertraging. Daarom voorziet de organisatie nu ook een GPS-tracker. Op www.kortemark.be/tractorparade en op de gemeentelijke Facebookpagina’s zal in de vooravond een link terug te vinden zijn die je naar Google Maps brengt en waarop te zien is waar het voertuig vooraan de parade zich dan al bevindt.

Net als vorig jaar zijn er voor de deelnemers met de mooist versierde voertuigen ook weer mooie prijzen te winnen, in de vorm van Kortemarkbonnen. Een deskundige jury zal hierover oordelen. Foto Landelijke Gidsen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.