Home > Koop nu lokale bijvriendelijke bloemen voor je tuin of terras: Houtland Zoemt

Koop nu lokale bijvriendelijke bloemen voor je tuin of terras: Houtland Zoemt

Geschreven op 21 april 2020 om 12:34 door Mario De Wilde

Bestel nu online je bijvriendelijke bloemenpakket bij Regionaal Landschap Houtland. Haal vervolgens in mei je pakket op aan één van onze verdeelpunten. De bloemen zijn biologisch opgekweekt door de leerlingen van Haverlo (Brugge). Elk pakket bevat 14 plantjes voor border of terraspot. Een meer verrassend geschenk voor Moederdag vind je nergens! Bijen en vlinders leven van de nectar en het stuifmeel die inheemse planten van de vroege lente tot het begin van de herfst voorzien. Jammer genoeg is het bloemenaanbod in onze verstedelijkte omgeving vaak te klein of te eenzijdig. Het is een van de oorzaken waarom bijen en andere insecten het vandaag niet onder de markt hebben.

Met Houtland Zoemt! koop je een pakket bij- en vlindervriendelijke bloemen , waarmee je je tuin of terras kan opfleuren. De vaste borderplanten vrolijken jezelf, het gezin en je ‘kotgenoten’ op. De zoemende bijen en fladderende vlinders krijg je er gratis bij. Ideaal in coronatijd en alvast een goede tip voor moederdag. Het mooie aan Houtland Zoemt! is de prachtige samenwerking met de school Haverlo. Het opkweken van deze vaste planten past perfect in de opleiding van de leerlingen tuinbouw. Ze raken vertrouwd met de biologische teelt en de opkweek van minder courante planten. Ze stellen de bloempakketten samen en zetten hun tuinbouwafdeling in de kijker. Iedereen tevreden! Surf daarom snel naar HoutlandZoemt.be en ontdek de planten uit het pakket. Overtuig jezelf van het belang van deze bijvriendelijke pakketten en bestel. De natuur in je buurt zal je er dankbaar om zijn. Aarzel niet op vandaag nog je bij- en vlindervriendelijk pakket te bestellen op http://www.houtlandzoemt.be!! Dan kan je het reeds afhalen op 30/4 in Haverlo!! Een latere afhaaldatum is ook mogelijk.

www.rlhoutland.be  https://www.facebook.com/RegionaalLandschapHoutland

Foto van in Haverlo met van links naar rechts: Bart Naeyaert, voorzitter Regionaal Landschap Houtland, directeur Haverlo, Pauwel Bogaert, coördinator van het Regionaal Landschap Houtland

2 reacties

BELEEFdeTUIN
Geschreven op 2020-04-30 09:52:49
Prachtig initiatief!! Hopelijk worden heel wat gazons omgevormd tot bij- en vlindervriendelijke omgevingen i.p.v. een steriel gazon!
Dieter Willems
Geschreven op 2020-04-21 14:33:18
Aarzel niet op vandaag nog je bij- en vlindervriendelijk pakket te bestellen op www.houtlandzoemt.be!! Dan kan je het reeds afhalen op 30/4 in Haverlo!! Een latere afhaaldatum is ook mogelijk.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.