Home > Kooktalent van het jaar is Steve Meiresone van Lamme Goedzak in Damme

Kooktalent van het jaar is Steve Meiresone van Lamme Goedzak in Damme

Geschreven op 26 februari 2019 om 21:30 door Mario De Wilde

Gisteren werden voor de 11e maal de laureaten van de Lion D’Or (Persoonlijkheden van het Jaar (horeca/Retail) en de laureaten van het KookTalent van Vlaanderen (beste Gerecht en Concept) bekend gemaakt in een overvolle San Marco Village te Schelle. Naast enkele andere awards werd Steve Meiresone verkozen tot het ‘Kooktalent van het jaar 2019’. Steve Meiresone baat samen met zijn echtgenote Ann het populaire restaurant Lamme Goedzak in Damme uit. De zaak Lamme Goedzak bestaat zeker al van 1960, het was een zeer florerende en hoogstaande zaak op het marktpleintje in Damme, maar kwam blijkbaar na een tijd in verval en ondertussen stond het gebouw al een zevental jaren leeg. Steve kocht de zaak, verbouwde het helemaal en ondertussen is zijn drukke zaak drie jaar open.

Kwaliteit boven kwantiteit

Omwille van de capaciteit in de keuken en om de gerechten op niveau te houden, beperken zij zich bewust met aantal couverts tot 36 personen. Dit is tevens ook zo in de zomer, wanneer er gasten op hun tuinterras zitten en tevens in het restaurant zelf. Desnoods plaatsen zij dan wel gereserveerd-bordjes op bepaalde tafels om bewust niet boven dit aantal te gaan. Steven is ook een product van de hotelschool Ter Duinen te Koksijde en zijn vaste medewerkster Julie Moyaert, een meisje van 22 jaar, al enkele jaren afgestuurd, eveneens. Zij vormen een zeer en goed team en de jeugd vult zich perfect aan met hem, die ondertussen al 55 jaar is en die al verschillende watertjes doorzwommen heeft. Inderdaad heeft Steven voordien al enkele andere zaken uitgebaat en gehad in het Antwerpse. Zijn echtgenote heeft informatief geen horeca-opleiding gevolgd, maar is vrij sterk met cijfertjes en vervult daarom tevens ook de boekhouding van de zaak. Verder neemt zij ook de bediening voor haar rekening. Hun zoon Pim is 19 jaar jong en zit ondertussen in zijn laatste jaar kookschool Ter Groene Poorte te Brugge. Hierna wil hij zich nog vervolmaken in de patisserie en daarna nog bepaalde stages lopen in het buitenland bij gerenommeerde chefs. Informatief heeft hij al stage gelopen in the Fat Duck in England…Verder is deze jongen ongelooflijk gemotiveerd en ambitieus en helpt hij geregeld of meestal mee in de zaak, waar zijn foto als jonge chef op het businesskaartje afgedrukt staat. Verder is hij tevens ook heel creatief en vormen zij met hun drietjes in de keuken een prachtig team. Zij willen klassierkers brengen op een moderne of aan de tijd aangepaste wijze en aan betaalbare prijzen en slagen daar volgens mijn inziens heel goed in!

Koninginnehapje
De klassieker vol au vent of koninginnehapje, wie lust dit gerecht niet, tenminste als dit met de beste ingrediënten en de meeste zorg werd bereid? Bezorg dit gerecht, dan nog een moderne en meer dan gastronomische toets, ja dan ben je winnaar en daar zij wij in deze wedstrijd naar op zoek! Tenslotte nog een dikke proficiat voor chef en eigenaar Steven en zijn jonge keukengeweld, zijn zoon Pim, zijn vaste medewerkster Julie die het allerbest uit beide generaties weet te puren! Verder natuurlijk ook nog een dikke proficiat voor mevrouw Ann Verté, zijn echtgenote die ten slotte van de streek of van West-Vlaanderen afkomstig is en die door de plaatselijke bevolking, dan ook meer en meer geapprecieerd wordt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.