Home > Koninklijke Volksharmonie St. Jozef Menen viert 125-jarig bestaan met concert met Ingeborg

Koninklijke Volksharmonie St. Jozef Menen viert 125-jarig bestaan met concert met Ingeborg

Geschreven op 21 februari 2023 om 08:20 door Mario De Wilde

De Koninklijke Volksharmonie St. Jozef Menen viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Ze maken er een heus feestjaar van met diverse evenementen en concerten. Hun tweede concert van dit feestjaar al trouwens! ‘Muziek uit mijnen Tijd’ met als speciale gaste Ingeborg. De Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef Menen mag niemand minder dan Ingeborg (Sergeant) als gaste verwelkomen. Ingeborg, samen met haar gitarist, brengt een deel van haar oeuvre met begeleiding van 60 muzikanten. Ingeborg presenteert ook het namiddagspektakel, ongetwijfeld doorspekt met tal van anekdotes van in haar jeugdjaren te Menen. Ingeborg voorstellen is een onbegonnen werk, u zult haar ongetwijfeld kennen van op televisie en van een haar laatste hits Gratitude.

“In dit feestjaar verwelkomen we in Park Ter Walle een bijzondere gaste: Ingeborg! Muziek uit Mijnen Tijd brengt nummers van toen, in een nieuw jasje, met Ingeborg en 60 muzikanten reizen we door een muzikaal verhaal. We gaan, samen met jong en oud, genieten van dit namiddagspektakel,” vertelt een trotse voorzitter Dominiek Allaert, “en dit is enkel mogelijk dankzij onze 100 muzikanten en medewerkers achter de schermen. Sinds 2009 staat het 60-koppig harmonieorkest onder leiding van dirigente Astrid Lecluyse. We spelen verschillende concerten per jaar, zowel in binnen – als buitenland en werkten de voorbije jaren samen met onder andere Jo Lemaire, Günther Neefs, Barbara Dex, Kobe van Herwegen, Michel Follet, Percussive, Jo Vally en Micha Marah. Naast het opluisteren van concerten en nemen we ook deel aan wedstrijden of taptoes. Marcherend worden we bijgestaan door ons trommelkorps Barakatak.”

Ook de jeugdharmonie Athalo maakt deel uit van de vereniging. Om de continuïteit van de grote harmonie te verzekeren is een jeugdharmonie uiteraard heel belangrijk. Jonge muzikantjes worden er opgeleid om later door te stromen naar de grote harmonie. Alle info op www.volksharmoniemenen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.