Home > Koninklijke Orde van de Paardevisser uit Oostduinkerke pakt uit met topprogramma

Koninklijke Orde van de Paardevisser uit Oostduinkerke pakt uit met topprogramma

Geschreven op 19 juli 2021 om 08:40 door Gino Ester

De Koninklijke Orde van de Paardevisser uit Oostduinkerke pakt uit met een goed gevuld evenementenprogramma na inactiviteit van 18 maanden en dat omwille van de bekende omstandigheden. Eindelijk het mag weer. De Orde weer naar je toe met een goed gevuld activiteitenprogramma.
Een greep uit het aanbod.
Op zaterdag  24 juli en 7 augustus maken ze de reuze Noordzeegarnaalpaëlla klaar op de Zeedijk van Oostduinkerke in samenwerking met het wijnhuis Chartron & Trébuchet uit de Bourgogne, onder leiding van de  gekende oenoloog Alain Bloeykens. Om 14 uur start het bereiden van de paella. Vanaf ongeveer 16 uur kan je die aankopen voor 18 euro per kilogram. Door de nog geldende beperkingen is ter plaatse eten helaas niet mogelijk. Op zaterdag 24 juli kan je ter plaatse ook de wijn van het wijnhuis Charton & Trébuchet uit de Bourgogne (Frankrijk) aankopen.
Maar er is meer.
Er wordt ook nog een schattenjacht aan vast gekoppeld. Zo’n dertig (!) flessen wijn zullen verstopt zitten onder het zand. Zoek en neem ze gratis mee naar huis! De schattenjacht start om 11u30 en 15u30 (tijdstippen onder voorbehoud) Afspraak op het Astridplein aan de stand van Alain Bloeykens t.h.v. paella. Op maandag  16 augustus verzorgen ze de openingsreceptie van de 4-Daagse van de  IJzer met Noordzeegarnaalpaella voor de VIP’S, uitgenodigd door de gemeente Koksijde.

Op dinsdag 17 augustus,  op de eerste wandeldag van de 4-Daagse van de IJzer bieden we een gratis tas Bisque van garnalen aan aan alle deelnemende wandelaars op de Zeedijk van Oostduinkerke waar de aankomst van de  eerste wandeldag plaatsvindt.

Op donderdag  26 augustus zijn we aanwezig op de Zeedijk van Sint-Idesbald t.h.v. Ster der Zee met de Bisque van garnalen naar aanleiding van het K 9 EVENT, georganiseerd door de Politie Westkust in samenwerking met het leger en de douane.

In de loop van de maand september 2021 gaan ze opnieuw met de verse Oostduinkerkse garnalen op audiëntie bij het Koningspaar op het Paleis te Brussel.

Op zaterdag 25 september dragen ze hun steentje bij tijdens het benefiet voor de vzw Spina Bifida en Hydroce. Op deze dag gaan de Oostduinkerkse Garnaalvissers te Paard uitzonderlijk de zee in in Koksijde. De Orde zal er aanwezig zijn met de Bisque van garnalen en verse garnalen.

Op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober staan ze op de Fijnproeversbeurs in C.C.Casino Koksijde. Ze bieden er gratis proevertjes aan en verkopen er literpotten Bisque van garnalen.

Op donderdag 30 december vindt je ons op het Astridplein in Oostduinkerke naar aanleiding van de Sylvestervuren.
We bereiden er en verkopen sprot en een patat in de pel en de Bisque van garnalen.

Associatie van de Koninklijke Orde van de Paardevissers en de wijnen van het Bourgognehuis Chartron & Trébuchet. Bourgogne is ongetwijfeld één van de meest gereputeerde wijnregio’s van Frankrijk. Met 24.000 ha van Chablis in het noorden tot Mâcon in het zuiden is het wel een vrij kleine regio die bovendien meer dan 4.000 wijnbouwers telt. De witte wijnen op basis van Chardonnay behoren tot de wereldtop en doen het uitstekend bij al het lekkers uit de zee én dan vooral de garnaal.

Daarom dat we op zoek gingen naar slechts één huis dat actief is in de ganse Bourgogne. En dat vonden we in de gedaante van de producent Chartron et Trébuchet.

Chartron et Trébuchet werd opgericht in 1984 door een samenwerking tussen wijnhandelaar Jean-René Chartron en de lokale handelaar Louis Trébuchet. Ze zijn gevestigd in Puligny-Montrachet (Côte de Beaune), de streek waar de grootste witte bourgognewijnen gemaakt worden. Wijngaarden bezitten ze in beroemde appellaties als Montrachet, Meursault en Corton. Vandaag is Chartron et Trébuchet actief in de meest bekende appellaties van de Bourgogne: van Chablis tot de Côtes de Nuits en Côte de Beaune, maar ook in de Chalonnais en de Mâconnais. Hun wijnen worden wereldwijd gelauwerd en staan op de beste restaurantkaarten.

Op zaterdag 24 juli zal een selectie van vijf topwijnen kunnen geproefd worden (Crémant de Bourgogne, Chablis, Meursault, Saint-Véran, Pouilly Fuissé) op de sfeervolle stand met aanpalend terras op de zeedijk van Oostduinkerke, naast de leden van de Orde van de Paardevissers die ondertussen hun reuzepaëlla bereiden.
Voor de gelegenheid werden speciale wijnglazen gemaakt en de bezoeker kan eveneens een video bekijken van een dagje garnaalvissen, het bereiden van garnaalsoep en de associatie met de wijnen van Chartron et Trébuchet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.