Home > Koninklijke Brugse Schaakkring is dringend op zoek naar vers volwassen bloed (m/vr)

Koninklijke Brugse Schaakkring is dringend op zoek naar vers volwassen bloed (m/vr)

Geschreven op 2 november 2021 om 17:01 door Mario De Wilde

De Koninklijke Brugse Schaakkring (KBSK) is op zoek naar vers volwassen bloed. Of je nu een beginner bent of een gevorderdere speler, we hebben zeker iets voor jou in petto. Zo starten we nu ook met schaaklessen voor volwassenen. Heb jij interesse? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Met dank aan Beth Harmon en de lockdowns
Schaken is hot. Niet alleen bij het enthousiaste jonge grut, maar ook bij volwassenen. Onder impuls van de fenomenale Netflix-serie The Queen’s Gambit maakte het spel korte metten met zijn stoffige en oubollige imago. En terecht, want schaken is fris, uitdagend en razend verslavend. In de goede zin van het woord dan.
Maar niet alleen Beth Harmon en co gaven het schaken de rug in de wind, ook de voorbije lockdowns zitten er voor iets tussen. Heel wat schakers die het schaken uit het oog verloren in de ratrace van het leven kregen opnieuw de smaak te pakken. En anderen leerden het spel voor het eerst kennen en gingen voor eeuwig voor de bijl.
En jij?
Kriebelt het ook bij jou om nóg beter te leren schaken? Herontdekte jij je passie van weleer en wil je jezelf wel eens meten met andere schakers? Of verlang je ernaar om gewoon lekker de sfeer te komen opsnuiven tussen al die gelijkgezinden? Aarzel niet langer en kom bij ons langs. Wij staan met open armen voor je klaar. Interesse? Neem contact met ons op via dirkvanrillaer@skynet.be.
Het aanbod
• Schaken voor de jeugd: lessen en toernooien op zaterdagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Deze lessen zijn voortaan ook toegankelijk voor volwassenen.
• Schaken op vrijdagavond: we organiseren toernooien op vrijdagavond vanaf 20 uur.
• Schaken op zaterdagnamiddag: elke zaterdag van september tot juni is ons lokaal open van 14 tot 18 uur voor toernooien, een partijtje of een gezellige babbel.
• Interclubcompetitie: onze club neemt met meerdere teams deel aan de nationale interclubcompetitie op 11 zondagnamiddagen tijdens het jaar.
• West-Vlaamse Interclubs: op vrijdagavond spelen we mee met de West-Vlaamse interclubs, 5 ronden per jaar.

Nieuwe website
Dit en nog veel meer vind je allemaal terug op onze gloednieuwe website www.brugseschaakkring.be. Neem er zeker eens een kijkje!
Wij zijn verhuisd!
Sinds september vind je ons terug in de Jan Fevijnschool in Assebroek (Daverlostraat 132). We konden helaas niet langer terecht in ons vertrouwde lokaal in Sint-Pieters, maar hebben dus gelukkig een nieuwe warme thuis gevonden. Je bent er van harte welkom!

Meer info bij Dirk Van Rillaer – dirkvanrillaer@skynet.be, www.brugseschaakkring.be en www.facebook.com/KBSKBrugge

2 reacties

De Meuleneere Werner
Geschreven op 2022-01-05 10:34:03
Ik heb interesse schaaklessen voor volwassenen. Kan 'n weinig iets van schaken. Wens kennis te maken met de schaakclub. Adres : Schaakstraat 25 8310 St-Kruis Brugge
Garegin Jarahyan
Geschreven op 2021-11-05 21:32:19
beste, Ik heb interesse en ik zou graag starten schaaklessen voor volwassenen. ik kan een beetje schaken. waarschijnlijk tot binnenkort met vriendelijke groeten Garegin Jarahyan Julius Delaplacestraat 67 8310 Brugge Sint-Kruis

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.