Home > Komende zaterdag wordt Brugge weer een stukje Venetië. Maak je foto en win een waardebon

Komende zaterdag wordt Brugge weer een stukje Venetië. Maak je foto en win een waardebon

Geschreven op 18 januari 2024 om 07:18 door Mario De Wilde

Brugge heeft een uitgebreide traditie en link met Venetië. Je weet wel, het Venetië van het Noorden…. De vereniging ‘Regards Vénitiens’ is komende zaterdag 20 januari opnieuw te gast in Brugge om in hun unieke Venetiaanse kostuums door de straten van het historische Brugse stadscentrum te wandelen. Dat zorgt elk jaar opnieuw voor een kleurrijke optocht. Het bezoek is ieder jaar weer een organisatie van het Brugs Handelscentrum in samenwerking met Stad Brugge. Elk kostuum is een origineel stuk, het resultaat van vele uren opzoek- en naaiwerk. Het echte Venetiaanse masker is een essentieel onderdeel van de outfit. Twee weken voor de start van het jaarlijkse carnaval in Venetië komen ze hun nieuwe kostuum tonen.

Waar kan je de Costumes zien?
Zaterdag 20 januari 2024 om 10.30 u – Start Markt – Burg – Ontvangst door burgemeester & schepen – Blinde Ezelstraat – Vismarkt – Jozef Suveestraat –Waalsestraat – Pandreitje – Geerolfstraat – Eekhoutstraat – Dijver- Arendtshuis – (vrij to 12.00 uur & groepsfoto) – Nieuwstraat – Oude Burg – achterkant Hallen.

Zaterdag 20 januari 2024 om 14 u. – Stoet door de winkelstraten.
Markt – Geldmuntstraat – Noordzandstraat – ’t Zand –  Zuidzandstraat – (Sint-Salvatorskerk– fotomoment) – Steenstraat – Markt

Zaterdag 20 januari2024 van 17.00 u tot 18.00 uur – Parade op de Markt – fotomoment . (einde om 18.00 uur)

Foto-wedstrijd.
Jaarlijks worden er heel wat foto’s genomen van dit evenement. Vzw BHC ( Brugs Handelscentrum ) wil dit extra aanmoedigen met een Costumes-fotowedstrijd. De organisatie nodigt iedereen uit om foto’s van dit evenement digitaal en on-line te publiceren . Voeg de #shoppingbrugge toe aan de foto en kom in aanmerking voor een waardebon van 100 euro aangeboden door BHC. In totaal worden er vijf foto’s van verschillende fotografen beloond.
Je krijgt tot 31 januari 2024 de tijd om uw foto op uw eigen social media te publiceren. Meer info op www.shoppingbrugge.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.