Home > Komende woensdag is er in Assebroek de grote infovergadering omtrent de nieuwe Steenbruggebrugge

Komende woensdag is er in Assebroek de grote infovergadering omtrent de nieuwe Steenbruggebrugge

Geschreven op 20 januari 2023 om 11:07 door Mario De Wilde

Komende woensdagnamiddag en -avond is er in het Parochiaal Centrum Steenbrugge (Baron Ruzettelaan 296, 8310 Assebroek) een de infomarkt n.a.v. het openbaar onderzoek voor de bouw van de nieuwe Steenbruggebrugge over het kanaal Gent-Oostende. Om 16 uur zijn burgemeester Dirk
De fauw van Brugge, burgemeester Jan de Keyser van Oostkamp, Lieven Dejonckheere, afdelingshoofd De Vlaamse Waterweg nv regio West en Humberto Van Nunen, afdelingshoofd Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen aanwezig. De infomarkt kan doorlopend bezocht worden tussen 14u en 20u.

Eind 2014 is de studie Stadsvaart van start gegaan, waarin de Steenbruggebrug, de Dampoortsluis en de Brugse doortocht vervat zitten. Voor de Steenbruggebrug heeft De Vlaamse Waterweg nv sinds oktober 2019 een voorontwerp klaar dat een vlottere doorstroming van het verkeer op het water en op de weg belooft, en de beleving van het kanaalzicht in Oostkamp en Brugge versterkt. Tijdens een eerdere infomarkt gaven we reeds de mogelijkheid om dit omvangrijke project te ontdekken aan de hand van toekomstbeelden en visuals in virtual reality.

De input die we toen ontvingen, was talrijk en hebben we meegenomen in het voorontwerp. Daarmee konden we ook de MER-studie (het onderzoek naar de te verwachten gevolgen voor mens, natuur en landschap) begin 2020 finaal afronden. Bij de opmaak van het definitieve ontwerp zijn meteen heel wat keuzes gemaakt, onder andere over de materialen die we zullen gebruiken, minder-hindermaatregelen …
Om op alle vragen een toekomstbestendig en gedragen antwoord te geven, hadden we regelmatig nauw overleg met het studiebureau, de gemeente Oostkamp, de stad Brugge, het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn.
Openbaar onderzoek
Nu het definitieve ontwerp klaar is ook de omgevingsvergunning aangevraagd die nodig is om de werken te kunnen uitvoeren. Daar komt een openbaar onderzoek bij kijken. Het openbaar onderzoek loopt van 24 januari 2023 tot en met 22 februari 2023. De plannen kunnen tijdens de openingsuren digitaal ingekeken worden in OostCampus in Oostkamp en het Huis van de Bruggeling in Brugge.
INFOMARKT

Let op: mondelinge bezwaren of opmerkingen hebben geen enkele juridische waarde. Om geldig te zijn,
moeten bezwaren of opmerkingen tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek schriftelijk doorgestuurd worden.
Je kan opmerkingen, standpunten en/of bezwaren indienen:
• Digitaal via het omgevingsloket. Ga hiervoor naar de detailpagina van het dossier en klik op
‘bezwaarschrift indienen’.
• Schriftelijk via een gewone of aangetekende brief bij het College van Burgemeester en Schepenen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.