Home > Komende vrijdag is het weer Nacht van het Zoute in Knokke-Heist

Komende vrijdag is het weer Nacht van het Zoute in Knokke-Heist

Geschreven op 3 augustus 2022 om 16:41 door Mario De Wilde

Na twee stille zomers is het eindelijk weer zover. Op vrijdag 5 augustus 2022 vanaf 17 uur organiseert het Zoutecomité opnieuw hun befaamde Nacht Van Het Zoute. In de Kustlaan en op de Zeedijk, alsook in de zijstraten van deze mondaine handelswijk kun je genieten van tal van modeshows, recepties en events. Handelaars, juweliers en kunstgalerijhouders bieden hun trouwe klanten een glaasje champagne aan en stellen feestelijk hun allernieuwste exclusieve collecties voor. De Nacht van het Zoute is dan ook onbetwistbaar de meest glamoureuze braderie van het land waar de beau monde elkaar traditiegetrouw rendez-vous geeft.

Sugar & Spice

Op La Terrase du Zoute zorgt de band Sugar & Spice onder leiding van Frederik Torresan voor swingende tunes. Met nummers van James Brown, Ray Charles, Blues Brothers, Elvis, Louis Prima, Chuck Berry, Bill Haley, brengt dit lokale sextet een mix van soul, rock ’n roll en andere populaire muziek.

In de Kustlaan defileren mannequins met exclusieve kledij van Scapa en het Italiaanse modehuis Marina Rinaldi.  Ook Marie-Claire pakt ter hoogte van het Memlinc Hotel vanaf zonsondergang uit met een indrukwekkende catwalk waar modellen in een organisatie van La Strada de nieuwe collectie showen. De presentatie is in handen van ex-miss België Joke van de Velde en Kurt Willem. Na zijn deelname aan Big Brother is Kurt naast presentator ook mannequin, medewerker bij Ment-TV en zanger bij Unchained Fools. Na het defilé trekt dj Bart de Graaf weer alle muzikale registers open voor een uitbundige openluchtparty tot in de vroege uurtjes.

Stijlvolle straatanimatie
Ook het gemeentebestuur doet naast logistieke steun dit keer effectief een duit in het zakje met het inhuren van hoogstaande (en dat mag je best ook letterlijk opvatten) straatanimatie. Feëerieke glitterdames en fantasiewezens van Criaturas, The Selfie XXL en The Cast zorgen voor een magisch Cirque du Soleilsfeertje. Gentleman Jean-Til, drievoudig wereldkampioen complimentjesgeven, charmeert alle dames met zijn complimentjesparaplu en schotelt de heren zijn hilarische compliment-o-matic en -app voor.

Verkeersmaatregelen
Het gemeentebestuur en de lokale politie nemen verschillende verkeersmaatregelen om het event vlot en veilig te laten verlopen. De Kustlaan en de Zeedijk worden een grote verkeersarme feestzone. Deze zone situeert zich in de Kustlaan tussen het rondpunt Driehoeksplein en het rondpunt Sparrendreef, verder langs de Zeedijk tussen de Zandstraat en de Zeewindstraat.

Op donderdag 4 augustus 2022 geldt eenrichtingsverkeer tussen het Albertplein en de Eugène Ysayelaan in de Kustlaan. Het verkeer wordt enkel toegelaten in de richting van het Zwin. In de Elizabetlaan tussen de Fochlaan en het Albertplein is het parkeerverbod van kracht vanaf donderdag tot en met vrijdag.

Op vrijdag 5 augustus 2022 wordt om 7 uur de Kustlaan tussen het rondpunt Driehoeksplein en het rondpunt Sparrendreef parkeervrij. Vanaf 10 uur is deze zone enkel bereikbaar voor de deelnemende handelaars. In de Kustlaan tussen het Albertplein en het Driehoeksplein geldt vanaf 10 uur eenrichtingsverkeer in de richting van het Driehoeksplein. De feestzone wordt volledig verkeersvrij van 16 tot 3 uur. De Elizabetlaan wordt afgesloten vanaf de rotonde van de Zoutelaan. De zone tussen deze rotonde en het Albertplein is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van het event vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.