Home > Kom op zondag 16 september gratis je eigen fruit in Brugge plukken

Kom op zondag 16 september gratis je eigen fruit in Brugge plukken

Geschreven op 12 september 2018 om 17:58 door Mario De Wilde

Nu zondag 16 september stelt Stad Brugge de boomgaard van het Chartreuzinnenbos open voor het publiek. Aan de boomgaard kan men zich van 10.00 tot 16.00 uur aanmelden aan een onthaalpunt, waar ieder bezoekend gezin gratis een draagtas krijgt om met fruit te vullen. Deze zak is de toegelaten hoeveelheid te oogsten fruit. Fruit kan worden geraapt, kan worden geplukt tot op hoogte die bereikbaar is, of kan – voor hoger hangend fruit – worden geoogst met een ‘plukstok’ (fruitplukker op een houten steel). Om plukschade te voorkomen en in functie van ieders veiligheid mag het fruit niet vanop ladders geoogst worden. Zo hoopt Stad Brugge dat de boomgaard behouden blijft voor de komende generaties.

Openingstijden
De boomgaard is op zondag 16 september open voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur of tot de boomgaard leeg geplukt is.

Ligging

Het Chartreuzinnengoed ligt langs de Zeeweg. Parkeren kan men op de parking van de Doornstraat, vanwaar het een kleine wandeling is tot de boomgaard. De route wordt met bewegwijzering aangeduid. Bij de boomgaard parkeren is niet toegelaten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.