Home > Kom op kraamvisite in Diksmuide: eerste zeearendje in België geboren in de Blankaart

Kom op kraamvisite in Diksmuide: eerste zeearendje in België geboren in de Blankaart

Geschreven op 19 april 2024 om 08:18 door Mario De Wilde

Het is gebeurd! Gisteren is er een eerste zeearendje geboren in België. Het koppel Europese zeearenden Betty en Paul dat in de Blankaart aan het broeden was, heeft een jong gekregen. Voorlopig is er sprake van één kuiken, mogelijk komt er nog eentje uit in de komende uren of dagen. Guido Vandenbroucke, conservator van De Blankaart: “Vandaag merkte ik ineens een verandering op in het voedergedrag van de zeearenden. Ze begonnen duidelijk eten te geven met hun snavel naar beneden. Je merkt gewoon dat er leven gekomen is op het nest. Ook de houding van de zeearenden op het nest is veranderd. Ze zitten veel hoger, wat standaard gebeurt als er een jong is.

We weten nu wel zeker dat er 1 kuiken is. Mogelijk komt er zeer binnenkort ook nog een tweede. Zeearenden leggen vaak twee eieren. We gaan zelf niet in het nest kijken met een drone, omdat we de vogels niet willen verstoren. Dus de tijd zal uitwijzen hoeveel kuikens er geboren worden.” De afgelopen dagen hield Natuurpunt een stemming over de mogelijke namen voor de zeearendjes. Met overduidelijke meerderheid heeft het publiek gekozen voor Gloria en Guido. Gloria verwijst naar het glorierijke moment voor De Blankaart en Guido is de naam van de huidige conservator Guido Vandenbroucke. Foto (c) Ronny De Malsche

Iedereen is welkom om op kraambezoek te gaan in de Blankaart. Blijf zeker op de paden, respecteer de ingestelde perimeter. Voorlopig kan je nog enkel de ouders zien op het nest.

Volg het verhaal van de zeearenden op www.zeearend.be

2 reacties

Geert Declercq
Geschreven op 2024-04-20 21:50:07
Blij met de gekozen namen, natuurlijk gestemd voor Guido.
Annick Quartier
Geschreven op 2024-04-20 21:43:55
Niet beschaamd? Wat is de bedoeling?????

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.