Home > Kom morgen kennismaken met nieuw grafisch atelier in Brugse Entrepot

Kom morgen kennismaken met nieuw grafisch atelier in Brugse Entrepot

Geschreven op 1 maart 2019 om 16:01 door Mario De Wilde

Morgen is er de grote opening van het grafisch atelier tijdens HYPERDRUK
• Nieuw open grafisch atelier in Het Entrepot om te zeefdrukken, risoprinten en linodrukken
• Gratis openingsevent op 2 maart met HYPERDRUK met o.m. live illustratoren
• Inschrijvingen voor workshops op HYPERDRUK waren groot succes
Het Entrepot, creatieve vrijhaven en open cultuurhuis voor jongeren in Brugge, stelt trots haar gloednieuwe Printlab voor tijdens het openingsevent HYPERDRUK morgen zaterdag 2 maart. Naast het Makerslab en Videolab opent nu ook het Printlab haar deuren op de eerste verdieping van Het Entrepot. Het Printlab is het grootste open grafisch atelier in Brugge en wil de stad creatief op de kaart zetten.
Grote troef: het eerste open grafiekatelier in Brugge
Het Printlab is een bijzondere aanwinst voor de stad Brugge. Het Entrepot creëert met haar eerste open grafiekatelier een volledig nieuwe ruimte voor artistieke jongeren die de drukkunst willen ontdekken. Het Lab meet 170 vierkante meter en focust vooral op zeefdruk, risoprint en linodruk. Alle faciliteiten om te experimenteren zijn aanwezig tegen democratische prijzen: je betaalt wat je gebruikt. “We willen de toegang tot het atelier zo laagdrempelig mogelijk houden. Alles is voorzien in het Lab, maar het vormt eveneens een ruimte waar nieuwe ideeën en inspirerende ontmoetingen kunnen ontstaan. Iedereen is welkom in het Lab, van geïnteresseerde leek tot gevorderde grafisch kunstenaars”, verklaart coördinator van Het Lab Willem Roose. Het Lab wordt bovendien ook gesteund door Creative Europe van de Europese Unie.

Kom het Lab ontdekken 

Tijdens het gratis openingsevent HYPERDRUK kan iedereen van 14u tot 22u het Lab ontdekken en kennismaken met de printwereld. De riso- en zeefdrukworkshops zijn ondertussen helemaal volzet. “De inschrijvingen voor de workshops waren een groot succes. Dit bewijst dat het atelier een enorme verrijking is voor de stad Brugge”, vertelt Willem Roose. De workshops worden gegeven door ervaren illustratoren en grafische kunstenaars. Talenten als Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey, Sadrie en Jango Jim komen de hele dag live collaboratieve illustraties maken. Daarnaast kan je de hele dag door gratis houtsnedes maken en drukken onder begeleiding van Timothy Verlinde. Ook aanwezig: drank, al dan niet vegan hotdogs en gezellige plaatjes door Julian Devos van it.takes.two. Verwacht inspiratie, interessante ontmoetingen en zotte prints. Na Hyperdruk zijn enthousiaste grafici van harte welkom in het Printlab om aan eigen prints te werken. Zij kunnen er voorlopig elke donderdagavond terecht om instapworkshops zeefdruk te volgen. Ervaren kunstenaars kunnen op afspraak komen werken in het atelier.

Meer info op www.hetentrepot.be
Of https://www.facebook.com/events/2020989618022463/

PROGRAMMA:
14:00 – 15:30
Workshop Zeefdruk 1 door Jannah Field (initiatie – inschrijving noodzakelijk)

14:00 – 22:00
Live illustratie met Jango Jim, Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey en Sadrie. Ze maken live risoprints die je aan democratische prijzen kunt kopen.

14:00 – 22:00
Gratis linosnijden en -drukken met Timothy Verlinde

14:00 – 22:00
100m vrije tekenmarathon op lange rol papier met uiteenlopende grafische materialen.

15:00 – 18:00
Workshop Risoprinting door het nieuwe Gentse Sad Biscuit Studio (inschrijving noodzakelijk)

17:00 – 18:30
Workshop Zeefdruk 2 door Jannah Field (initiatie – inschrijving noodzakelijk)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.