Home > Kom dat zien in Blankenberge. Deze middag wordt Herr Seele opgesloten

Kom dat zien in Blankenberge. Deze middag wordt Herr Seele opgesloten

Geschreven op 14 augustus 2019 om 08:23 door Mario De Wilde

Van 25 juli tot 16 augustus trekt GAIA door België voor zijn jaarlijkse zomertournee. In totaal zijn 12 etappes voorzien, van Blankenberge tot Aarlen. Dit jaar kadert de zomertournee binnen de campagne ‘Stop de kooien’, een Europees burgerinitiatief voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. Voor de tournee in Blankenberge kan GAIA rekenen op de aanwezigheid van een vooraanstaand ambassadeur en ‘cage fighter’: kunstenaar en striptekenaar Herr Seele. Om te getuigen van de erbarmelijke leefomstandigheden van landbouwdieren, zal hij zich publiekelijk opsluiten in een kooi op mensenmaat. Herr Seele: “We zijn de dieren veel verschuldigd. Ze opsluiten in een kooi zodat ze zich niet eens kunnen omdraaien en zich ter plaatse moeten ontlasten? Het is een schande.”

Algemene info
Durven er nog Blankenbergenaars de uitdaging aan? Op 14 augustus kan iedereen tussen 10 en 18 uur onze petitie tekenen, meer informatie krijgen van onze vrijwilligers en de campagne steunen door voor de duur van een foto in een kooi te worden opgesloten. Doel: blijven sensibiliseren via sociale media (met de hashtag: #Stopdekooien / #EndTheCageAge).

300 miljoen dieren
In Europa slijten honderden miljoenen dieren hun hele leven in kleine kale, kooien. De dieren lijden aan allerlei gezondheids- en welzijnsproblemen. Een leven in een kooi is geen dierwaardig bestaan. Meer informatie over stop de kooien via www.stopdekooien.be.

Foto ©Filip Meutermans

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.