Home > Kom alles te weten over de Brugse muziekscene in ‘Brupop Backstage’-boek

Kom alles te weten over de Brugse muziekscene in ‘Brupop Backstage’-boek

Geschreven op 10 maart 2020 om 15:30 door Mario De Wilde

Deze middag werd op het stadhuis van Brugge het boek ‘Brupop Backstage’ voorgesteld. Hoe groot is het rock-‘n-roll-gehalte van topchocolatier Dominique Persoone? Wat is de invloed van de Brugse beiaard op de hedendaagse pop en rock? Waarom ligt de boot Askoy II van Jacques Brel in Zeebrugge? Welke geheimen schuilen er achter de muren van opnamestudio The Globe? Heeft de stad een officieel én officieus volkslied? Waarom staat Brugge bekend als de bakermat van de hiphop? Wie zijn de nieuwe (jonge) muzikale goden van de provinciehoofdstad van West-Vlaanderen? Wat hangt er aan de ‘wall of fame’ van drummer Steven Van Havere? Wie was de eerste popjournalist van Brugge die met de sterren op de koffie ging? Wat betekent Brugotta nu ook alweer? Over welke stad zong Guus Meeuwis toen hij ‘Het is een Nacht’ schreef? En welke straffe stoten haalden de Brugse muzikanten uit? Allemaal vragen die een antwoord krijgen in dit 240 bladzijden tellende boek. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock waren bijzonder enthousiast bij de voorstelling en terecht.

Als extra verrassing krijgt het publiek tijdens de Brugotta Awards op zaterdagavond 21 maart 2020 in de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge in primeur een gratis (!) exemplaar van dit boek ‘Brupop Backstage’. Verhalen uit 60 jaar Brugse pop- en rockgeschiedenis’, de nieuwste publicatie over de Brugse pop- en rockscene, geschreven door EXit-redacteur Antoine De Clerck.

Brugotta Awards, zaterdag 21 maart 2020, 20.00 uur, Koninklijke Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge, 15 – 12 – 9 – 7 euro, www.ccbrugge.be/awards

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.