Home > Kok@Zee verwent op 12 juli bezoekers ook dit jaar culinair in De Haan

Kok@Zee verwent op 12 juli bezoekers ook dit jaar culinair in De Haan

Geschreven op 2 juni 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Producten van eigen bodem, absolute topchefs, en de zee vlakbij: dat zijn de ingrediënten voor Kok@Zee. Dit culinaire evenement heeft op woensdag 12 juli 2023 al voor de zesde keer plaats in Parkdomein La Potinière. Marleen De Soete, schepen van lokale economie: “Voor dit evenement werken landbouw, gastronomie en lokale handelaars nauw samen. De chefs presenteren elk een gerechtje met streekproducten, speciaal voor Kok@Zee samengesteld. Voor deze editie werd trouwens voor het eerst samengewerkt met coaches.”

Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule is een pionier op het vlak van het koken met zeegroenten en hij spoorde de deelnemers aan ook met dit mooie product te werken. Lieven Elewaut, chef-kok en uitbater van restaurant Casanova, benadrukte het werken met lokale producten en duurzaamheidsconsulent Guido Francque ziet toe op de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid van het evenement.

Tijdens Kok@Zee wordt enkel met herbruikbare recipiënten gewerkt. Als je een gerecht haalt, betaal je 1 jeton waarborg voor het bord en het bestek. Na consumptie breng je je bord en bestek binnen en krijg je de jeton terug die je opnieuw kan gebruiken. Zo is Kok@Zee een afvalvrij evenement!

“De organisatie ondersteunt ook dit jaar enkele goede doelen uit onze gemeente. Wie na het evenement nog jetons over heeft kan ze in de collectebus aan de kassa deponeren en zo ook deze goede doelen steunen”, aldus nog schepen De Soete. Om lange wachtrijen te vermijden, kun je de jetons op voorhand kopen bij de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis, of in de infokantoren in De Haan en Wenduine. Meer info: kokatzee.be en www.facebook.com/kokatzee

Deelnemers:

Traiteur Maison Rosae
Brasserie De Beurs
Bistro De Kruidenmolen
G&V Fine Foods
The Barrel
Jef’s Grill Restaurant
Kok Sur Mer
Bistro Culimare
Restaurant L’Espérance
Hans Knudde
De Witte Doorn
Reigershof
De Living
Wenbrew Beer Company
Brasserie La Potinière
Koffie Kàn
Maison Jeannine
Bakkerij Bruut
Bakkerij Petris

Praktisch:

Woensdag 12 juli 2023
11-22u
Parkdomein La Potinière, Leopoldlaan 13, De Haan
€ 8 per gerecht
Jetons zijn te koop aan de kassa en in voorverkoop in de toeristische infokantoren of bij de dienst lokale economie
Betalen met bancontact is aangeraden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.