Home > Koksijde ziet besmettingen snel stijgen en grijpt in met serie maatregelingen en aflassingen

Koksijde ziet besmettingen snel stijgen en grijpt in met serie maatregelingen en aflassingen

Geschreven op 2 december 2021 om 14:12 door Mario De Wilde

De Koksijdse crisiscel kwam deze morgen opnieuw bijeen en stelt vast dat het aantal besmettingen in Koksijde blijft stijgen. We bereiken momenteel een historisch hoog aantal.

Daarom werd beslist om:

alle culturele voorstellingen in het cultuurcentrum CasinoKoksijde en onze bibliotheek te annuleren tot het einde van dit jaar.alle private recreatieve activiteiten in de gemeentelijke gebouwen (Feestzaal Kerkepanne, Feestzaal Noordduinen, Feestzaal ’t Oud Schooltje, Feestzaal Witte Burg, Vergaderzalen Natuureducatief centrum Duinenhuis en Raadszaal en vergaderzaal Erfgoedhuis van de gemeente Koksijde) op te schorten tot en met 31 december 2021 tenzij toestemming wordt gegeven door het college van burgemeester en schepenen. ‼️ Indoor sportactiviteiten worden niet geannuleerd.de lessen volwassenonderwijs aangeboden door CVO Cervo-Go die worden georganiseerd in de gemeentelijke infrastructuur Koksijde Annex gebouw te annuleren tot eind dit jaar, met uitzondering van buitenschoolse activiteiten voor -18 jarigen, activiteiten georganiseerd binnen het kader van het basis en secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en buitenschoolse kinderopvang.alle ontvangsten (gouden bruiloften, vieringen, vernissages) te annuleren tot minstens 31/12/2021.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Beste inwoners, hieronder kan je een grafiek zien met de laatste cijfers en de evolutie van deze cijfers sinds 5 oktober. Ze zijn zorgwekkend. Het aantal besmettingen stijgt en blijft stijgen. Tijd opnieuw voor “flatten the curve”! We zien ons genoodzaakt om extra maatregelen te nemen voor uw veiligheid en de volksgezondheid van iedereen in onze gemeente. Daarnaast wil ik blijvende aandacht vragen voor de federale maatregelen die gevolgd moeten worden om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ziektesymptomen? Laat je testen en blijf thuis tot je een negatieve test hebt. Als je positief test, blijf in isolatie. Wees voorzichtig en volg de richtlijnen als je contact hebt gehad met een positief persoon. Zorg goed voor jezelf en elkaar.”

Blijf je aan de basisregels houden (ventileer binnenruimtes, ontsmet handen, draag een mondmasker indien afstand houden onmogelijk is,…). Ook wanneer je gevaccineerd bent.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.