Home > Koksijde organiseert op zondag 26 mei weer het B.K.-wielrennen voor junioren

Koksijde organiseert op zondag 26 mei weer het B.K.-wielrennen voor junioren

Geschreven op 1 mei 2024 om 07:51 door Mario De Wilde

Koksijde is op zondag 26 mei nog maar eens het epicentrum voor wielerfans. Het Belgisch kampioenschap wielrennen voor junioren vindt dan plaats in Koksijde. Kenners herkennen het parcours van de jaarlijkse finalerit van de Keizer der Juniores.

Aan deze wielerwedstrijd nemen alleen landgenoten deel van 17 en 18 jaar. De winnaar mag zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen én rondrijden in de nationale driekleur. De erelijst van het BK junioren oogt indrukwekkend met o.a. laureaten Arnaud De Lie (2019), Remco Evenepoel (2018) en de betreurde Bjorg Lambrecht (2015). Op zondag 26 mei rond 17.30 uur weten we wie Jarno Widar opvolgt als Belgisch kampioen bij de junioren. Enkele uren daarvoor vindt het dameskampioenschap plaats.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn fier dat we het Belgisch kampioenschap hier in Koksijde kunnen organiseren. We hebben zelfs een jonge Oostduinkerkenaar, Matthé De Leyn, die waarschijnlijk ook zal deelnemen. Het belooft weer een mooi spektakel te worden. Scherprechter is de Hoge Blekker, de hoogste duin van het land die wielerliefhebbers ook kennen van de Keizer der Juniores. ”

Nathalie Clauwaert, algemeen directeur Belgian Cycling:“De gemeente Koksijde heeft een zeer rijke wielergeschiedenis. Zelfs tijdens de corona-jaren konden we rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de gemeente met de organisatie van een Belgisch kampioenschap achter gesloten deuren. Het doet deugd te kunnen terugblikken op een jarenlange constructieve samenwerking. Het enthousiasme en de deskundigheid van het lokale organisatieteam leidt tot mooie, kwaliteitsvolle BK-organisaties, waarbij de ontwikkeling van de jeugd centraal staat.”

Schepen van Sport Dirk Dawyndt:“Remco Evenepoel en Arnaud De Lie hebben in het verleden dat Belgisch kampioenschap gewonnen en die zijn vandaag bekend als echte toppers. Ik ben benieuwd wie deze keer aan het langste eind trekt en een jaar mag rondrijden in de nationale driekleur”.

Programma:

10.30-13 uur: dameswedstrijd voor junioren: 8 ronden – totale afstand: 88,8 km
14.30-17.30 uur: herenwedstrijd voor junioren: 11 ronden – totale afstand: 122,1 km

Start en aankomst in de Ter Duinenlaan. Plan van het parcours en info: www.koksijde.be/BK-junioren. Lees ook www.tij-dingen.be/bkjuniores24

Foto ©Sofhie Legein: burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen van Sport Dirk Dawyndt

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.