Home > Koksijde-Oostduinkerke heeft volop zin in de zomer: een massa tips…

Koksijde-Oostduinkerke heeft volop zin in de zomer: een massa tips…

Geschreven op 18 juni 2020 om 09:34 door Mario De Wilde

Koksijde-Oostduinkerke is klaar voor het zomerseizoen. Het gemeentebestuur heeft gekozen om geen reservatiesysteem in te voeren op het strand van Koksijde deze zomer. Iedereen kan genieten van het zand, de zon en de zee, shoppen, eten en drinken zoals andere jaren. Het strand, de zeedijk en winkelstraten worden speciaal ingericht zodat iedereen zich kan amuseren in Koksijde. De online recreatieve menukaart op www.visitkoksijde.be. kan hier zeker bij helpen.

Er worden deze zomer geen grote evenementen georganiseerd maar een veilig bezoek aan het Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO is zeker een aanrader. Er zijn surf- en kitemogelijkheden of neem een duik in het unieke strandbad aan zee. Fiets van zee naar het hinterland, ga golfen, tennissen en padellen of wandelen in de duinen. En vooral eet, drink en geniet bij de gerenommeerde horecazaken. Koksijde is er klaar voor!
Social distancing
Anderhalve meter afstand houden staat centraal deze zomer. In een notendop: volg de aanbevelingen van winkeliers en horeca-uitbaters, wees solidair en toon respect, hou rekening met het maximum aantal toegelaten personen of bubbelvorming, wandel rechts, was je handen en blijf thuis als je ziek bent.

Realtime info over het strand
Koksijde heeft een breed strand en 701ha duingebied. Op de bewaakte zones is er bij hoog tij plaats voor ongeveer 43.000 strandgangers. Het strand wordt ingedeeld in verschillende zones (volgens de reddingsposten). En per zone wordt de drukte aangegeven via een kleurcode (drie niveaus, drie kleuren). Die info raadpleeg je in realtime op je smartphone en via onze socialemediakanalen. Bij te grote drukte (code rood) is die zone volzet en ga je naar een ander stuk strand. Je kan dit volgen via www.visitkoksijde.be. Goed nieuws: Je moet niet op voorhand reserveren om het strand te betreden.

Zeedijk: wandel en fiets met zicht op zee
De dijk is de place to be voor wie wil uitwaaien. Wandelaars worden gevraagd om zoveel mogelijk rechts te houden. Koksijde is genomineerd als mooiste fietsgemeente in Vlaanderen. Fietsen blijft deze zomer dan ook toegestaan. Er komen extra fietsparkings in de zijstraten, fietsen parkeren op de Zeedijk (of het strand) is verboden. Om de drukte op de Zeedijk te verlagen zijn voor de bewegwijzerde fietsknooppuntroutes omleidingen voorzien. Gocarts blijven onder bepaalde voorwaarden toegelaten.

Winkel veilig in drie handelscentra
In de belangrijkste winkelstraten in de gemeente geldt 1-richtingswandelen waarbij aan de voetgangers gevraagd wordt de richting van de aangeduide pijlen te volgen. Ook hier voorziet Lokaal Bestuur Koksijde fietsparkings in de zijstraten. Geniet met volle teugen van hun veilige en geroemde horecazaken. Het zijn culinaire parels. Wat is er heerlijker om na al die weken thuis terug de natuur in te kunnen gaan aan onze eigen kust met veel ruimte om veilig en ontspannen te kunnen genieten?

Praktisch:
Toerisme Koksijde-Oostduinkerke
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Tel: 058-51 29 10
E-mail: toerisme@koksijde.be
www.visitkoksijde.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.