Home > Koksijde maakt sorteren voor bewoners en toeristen nu wel heel gemakkelijk

Koksijde maakt sorteren voor bewoners en toeristen nu wel heel gemakkelijk

Geschreven op 17 februari 2024 om 09:55 door Mario De Wilde

Koksijde neemt nieuwe Milieupunten in gebruik in de toeristische zone. Dat zijn inzamelpunten met ondergrondse containers voor pmd, papier-karton, glas en restafval in de toeristische zone. Sorteren wordt er zo de standaard. Op een heel eenvoudige manier.
Schepen van milieu Charlotte Castelein: “Steeds meer inwoners, tweedeverblijvers en toeristen gaan bewust om met hun afval. Dat waarderen we enorm. Onze berg restafval is op een goeie tien jaar met 40 % verminderd. Daar zetten we nu graag verder op in. We hadden al langer semi-ondergrondse containers voor restafval en glas. Die krijgen met de nieuwe Milieupunten een waardige en zeer kwalitatieve opvolger.”

Overal extra sorteermogelijkheden
Elk Milieupunt wordt uitgerust met telkens minstens één container voor pmd, papier-karton, gekleurd glas, wit glas en restafval. “Vooral het aandeel pmd wint snel aan belang. Daarom voorzien we er het meeste containers voor. Want voor veel tweedeverblijvers en toeristen is het niet evident om gebruik te maken van de klassieke pmd-inzamelingen aan huis”, zegt schepen Castelein. “Met de Milieupunten kunnen we nu een mooi alternatief bieden. En meteen komt er nog minder afval op straat te staan. Dat zien we sowieso graag.”

Eenvoudig en klaar voor de toekomst
De containers voor pmd, papier-karton en glas kregen een aangepaste inwerpopening. Alleen wie huishoudelijk restafval aanbiedt, betaalt daarvoor. Dat is logisch en moet iedereen aanzetten om goed te sorteren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.