Home > Koksijde en Oostduinkerke slaan voetbalschoenen in elkaar tot KVKO…

Koksijde en Oostduinkerke slaan voetbalschoenen in elkaar tot KVKO…

Geschreven op 5 maart 2020 om 19:03 door Gino Ester

De gemeente Koksijde is trots om je de nieuwe voetbalclub Koksijde – Oostduinkerke voor te stellen. Deze club is helemaal klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en volgt de lijnen die de jeugd reeds heeft uitgezet. Alle spelers gaan spelen onder het huidig stamnummer 3841 van KVVO. De nieuwe naam van de ploeg wordt dan Koninklijke Voetbalvereniging Koksijde-Oostduinkerke (KVKO), met als voorzitter Géry Geryl.

Wat betekent dit concreet?
De ploeg zal bestaan uit een A-ploeg die zal spelen in eerste provinciale en B-ploeg in vierde provinciale.
Er komt een U21 team en een team beloften. Verder worden uiteraard alle jeugdreeksen voorzien en Multifoot voor de allerkleinsten. De A en B-ploeg zullen samen met de U21 en de beloften trainen en wedstrijden spelen op de velden in Koksijde. Multifoot (voor 3 tot 5-jarigen) zal vanaf volgend seizoen ook in Koksijde georganiseerd ,
worden. Alle andere jeugdploegen trainen en spelen hun wedstrijden op de velden in Oostduinkerke. Zo wordt er vanaf het seizoen 2020-2021 weer meer gevoetbald in Koksijde-Dorp en wordt de mooie accommodatie ten volle benut, ten behoeve van alle voetballiefhebbers in Koksijde en Oostduinkerke. De gemeentelijke groendienst en de sportdienst doen nu al het beheer van de velden in Oostduinkerke en zullen dat vanaf volgend seizoen ook in Koksijde doen. Géry Geryl (voorzitter KVKO): “We hebben er 15 jaar naartoe gewerkt en heel het bestuur is superblij. Hopelijk kan de supporter de weg naar het stadion terugvinden. Het was een moeilijke en moedige beslissing waar Lokaal bestuur Koksijde achter staat.” Marc Vanden Bussche (burgemeester):  “We hebben als gemeente een rijke voetbalgeschiedenis, al meer dan 75 jaar lang. Er komt voortaan één stevige voetbalclub, gebouwd op familiale waarden, met respect voor de voetbalgeschiedenis van de clubs KVVO en KVVC, met een uitstekende infrastructuur en bevolkt met gedreven vrijwilligers uit de regio Koksijde-Oostduinkerke.

De club zal volgend seizoen uitkomen met twee ploegen. De jeugd zal verder blijven bouwen aan haar pad onder de vleugels van deze club. Met deze samenwerking tussen Koksijde en Oostduinkerke kunnen we weer bijzonder fier zijn op ons voetbal en is de toekomst verzekerd”

1 reactie

De Donder
Geschreven op 2020-07-24 12:37:36
Proficiat met de nieuwe club KVKO

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.