Home > Knuffelduiken, shoppen op Chaussée d’Amour, tafelen en paardrijden in Koksijde-Oostduinkerke

Knuffelduiken, shoppen op Chaussée d’Amour, tafelen en paardrijden in Koksijde-Oostduinkerke

Geschreven op 1 januari 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

In februari richt Cupido zijn pijlen op Koksijde-Oostduinkerke. Want dan wordt deze charmante badstad the place to be voor verliefde koppeltjes. Ze trotseren de ijskoude Noordzee tijdens de Knuffelduik. En struinen hand in hand over Chaussée d’Amour.
Knuffelduiken in de Noordzee
Op 11 februari duik je zij aan zij de Noordzee in tijdens de Knuffelduik. Maar niet zonder goeie opwarming. Vanaf 11.30 verandert de Zeedijk van Oostduinkerke in een ware dansvloer, dankzij de optredens van De Toape Geraapte en OCHO Dance Studio. Vlak voor de ijsberen het koude water in stormen, nemen ze deel aan een massa zumba opwarming op het strand. Ook in de grote feesttent staat alles in het teken van liefde. Geniet samen met je geliefde van leuke optredens, proef van heerlijke liefdeswafeltjes of klink samen op de liefde met een glaasje bubbels. De échte tortelduifjes kunnen er zelfs trouwen voor één dag. Elk huwelijk wordt vastgelegd op de gevoelige plaat.

Om 14.30 uur is het zover! Na het startschot lopen alle moedige knuffelduikers de zee in. Dat doen ze trouwens voor het goede doel. Want met het inschrijvingsgeld (5 euro) geeft Koksijde-Oostduinkerke de vzw Kiekafobee een duwtje in de rug. Deze organisatie schenkt kinderen met een levensbedreigende ziekte een leuke vakantie aan zee.

De Faute Bendt sluit de Knuffelduik af met een spetterend optreden. Al staat Oostduinkerke ook ’s avonds in het teken van de liefde. Vanaf 19 uur kruip je dicht tegen elkaar aan op het strand en geniet je van het Liefdesvuurwerk. Er ineens een romantisch Valentijnsweekend aan zee van maken? Dat kan ook. Dankzij de volgende activiteiten wakker je de passie tussen jou en je partner gegarandeerd aan.

Shoppen op Chaussée d’Amour
Verwen je partner (of jezelf) met een leuk aandenken en ga samen shoppen op de Chaussée d’Amour. In de omgedoopte Zeelaan weerklinken je favoriete lovesongs door de muziekboxen. Cupido verwelkomt je aan de ‘Poort’ en een reeks rode lichtjes zorgt voor een warme, gezellige sfeer. Ook de sprookjesachtig ingerichte etalages doen je wegdromen. Extra leuk: binnen wachten de winkeliers je op met chocolade en leuke cadeautjes.

Gastronomisch dineren
Geen romantisch weekend zonder heerlijk restaurantbezoek. Daarvoor ben je bij Koksijde-Oostduinkerke aan het juiste adres. De badstad telt een heleboel culinaire restaurants, waarvan er maar liefst negen in de prestigieuze Gault&Millau-gids staan.

De Hoge Blekker trotseren
Koksijde-Oostduinkerke telt heel wat dromerige plekken. Zo is de Hoge Blekker met z’n 33 meter de hoogste duin van de Belgische kust. Wie de top bereikt, kijkt uit over een gigantisch duinenmassief. Tip: combineer je wandeling dan met een bezoek aan bezoekerscentrum De Doornpanne. Daar kom je alles te weten over de duinen, het strand en de zee.

Samen wellnessen
Een winterse strandwandeling is hypergezond. Geef je je gezondheid graag nog een extra boost? Warm dan nadien terug op in een bubbelbad, sauna of hammam. Of leg je spieren zalig in de watten tijdens een professionele massage. Heel wat wellnesscentra en logeeradressen pakken in februari uit met een aantrekkelijk Valentijnsarrangement.

Over het strand galopperen
Wist je dat je het strand en de duinen van Koksijde-Oostduinkerke ook vanop de rug van een paard kunt ontdekken? Verschillende maneges in de buurt stellen je graag aan hun lieve paarden en pony’s voor. En begeleiden je tijdens een adembenemende tocht door de duinen langs de kust.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.