Home > Knuffelbeer van Leander Quintyn is teruggevonden in Ingelmunster

Knuffelbeer van Leander Quintyn is teruggevonden in Ingelmunster

Geschreven op 19 mei 2021 om 13:20 door Mario De Wilde

Wie kocht of heeft de knuffelbeer van de vermoorde Leander Quintyn uit Tielt? Leander werd doodgestoken op straat in Tielt ’s nachts, niet ver van waar hij woonde. Na een onderzoek dat eerst moeizaam op gang kwam, werd een jongeman van 19 opgepakt. Maar zijn familie zocht nog het troeteldier van de vermoorde jongeman en die is beer is deze voormiddag ook teruggevonden.

Het huis van de vermoorde Leander in de Felix D’Hoopstraat in Tielt werd twee weken leeggehaald. Een deel van de inboedel ging naar de Kringwinkel. Verhuisde ook mee: een troetelleeuwtje met de naam ‘Brave Heart Lion’. Kan onbenullig klinken, maar voor Kim en Kelly, de zussen van Leander, was het dat allerminst. “Bij de geboorte van Leander, die zeven en negen jaar jonger is dan wij, kregen we elk een knuffel”, vertellen Kim en Kelly, die respectievelijk in Houthulst en Pittem wonen. “Die hebben we altijd gekoesterd, meer dan dertig jaar lang en dat zal zo blijven. Het was dan ook bijzonder pijnlijk te moeten vernemen dat zijn knuffel met de rest van zijn spullen was weggehaald. We waren vooraf niet ingelicht, anders hadden we de knuffel van Leander nooit laten gaan.”

Alle kringloopwinkels in de buurt kregen begin deze week een seintje en in het sorteercentrum in Ingelmunster werd met man en macht gezocht naar het vermiste leeuwtje van Leander. Tientallen dozen werden in Ingelmunster gescreend die al klaar stonden om te verdelen naar onze winkels in Tielt, Izegem, Roeselare en Torhout. Bij de vijftiende doos merkte een medewerker de knuffel op. Meteen werd Kim, de zus van Leander, gebeld om het goeie nieuws te melden. Beide zussen waren bijzonder blij: Vanmorgen telefoon gekregen van Henk dat de beer gevonden is. Ik heb net Leander zijn troetelbeer mogen ophalen in het depot kringloop Ingelmunster. Enorm dankbaar voor de inzet en hulp van Henk en alle medewerkers in het depot. 🙏🏼 Woorden schieten te kort. Mama lost de leeuw niet, de beer is terug veilig thuis…”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.