Home > Knokse wielertoerist Billy Dannaut start wieleravontuur met WK regenboogtrui

Knokse wielertoerist Billy Dannaut start wieleravontuur met WK regenboogtrui

Geschreven op 17 mei 2021 om 17:32 door Mario De Wilde

In 12 etappes helemaal rond België fietsen. Knokke-Heistenaar Billy Dannaut startte afgelopen zaterdag 15 mei 2021 aan het wieleravontuur van zijn leven. Het gemeentebestuur en het organisatiecomité van het WK wielrennen willen Billy een extra duwtje in de rug steken tijdens zijn tocht van ruim 1500 km en overhandigden hem de dag voor zijn vertrek een prachtig WK 2021 wieleroutfit. Knokke-Heist is in september namelijk gastheer van het WK tijdrijden. In het ontwerp van de outfit primeren vanzelfsprekend de kleuren van de regenboogtrui die als verfstrepen verwijzen naar het o.a. kunstzinnige karakter van Knokke-Heist.

Billy, die ook lid is van de lokale wielerclub de Kletse Kieten, mocht de outfit afgelopen vrijdag in ontvangst nemen van schepen van Sport Jan Morbee. Plaats van afspraak was logischerwijs het Casino. De plaats waar in september nog andere wielerhelden als Filippo Ganna, Wout van Aert en Remco Evenepoel van het startpodium zullen rollen met de Noordzee als decor.

Goed doel
Aan het fietsavontuur is ook een goed doel gekoppeld. Je kan Billy per kilometer of per grenspaal sponsoren en zo vzw ‘Kansenfonds’ uit Knokke-Heist steunen. “Mijn vrouw werkt in een internaat en krijgt daar soms te maken met kindjes die in kansarmoede leven. Met hun project ‘De Wensenboom’ maakt de vzw een warme kerst voor iedereen mogelijk. Kinderen kunnen op voorhand aangeven of ze een jas, fiets of een ander cadeautje willen op Kerstmis. En dan maakt de vereniging dat er ook voor hen iets leuks onder de boom ligt.”

Wie de belevenissen van Billyman wil volgen kan terecht op de Facebookpagina of Instagram-account van De Kletse Kieten

Foto: Billy Dannaut en schepen Jan Morbee met WK Regenboogtrui

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.