Home > Knokse regisseur Charlotte Verminck (24) maakt dromen waar, met dank aan MAAK

Knokse regisseur Charlotte Verminck (24) maakt dromen waar, met dank aan MAAK

Geschreven op 6 mei 2024 om 15:19 door Mario De Wilde

Op 23 april startte opkomend regisseur Charlotte Verminck (24) afkomstig uit Knokke-Heist met de opnames van haar kortfilm Mind of Thoughts, een internationale filmproductie die gaat over de sterke invloed van onze gedachten op ons dagelijks leven. Een kennismaking dringt zich dus zeker op….

MAAK als rechterhand

Toen Charlotte enkele maanden geleden met het concept van de film MAAK binnenwandelde, was het team onmiddellijk enthousiast. “Zowel de directie als de leerkrachten als de burgemeester omarmden mijn idee en boden meteen hun hulp aan”, zegt Charlotte, “zelfs Inge D’Hulster, leerkracht schilderkunst, maakte een werk voor de film”. Het scenario centreert een ontmoeting tussen een worstelende en succesvolle kunstenares. Zo worden vele rekwisieten van MAAK naar meerdere sets van de film verhuisd en zullen in beeld schitteren als decor.

Internationaal team

Voor de productie brengt Charlotte, een 24-jarige filmproducente die zelf haar eerste stappen in de sector zette en geen specifieke opleiding genoot, een team samen van meer dan 50 professionele cast- en crewleden. Uit de 150-tal kandidaten voor de hoofdrollen zijn de Amerikaanse actrice Brienne Mizell en de Belgische-Kameroense actrice Berthe Tanwo Njole uitgekozen. Amerikaans cinematograaf Giancarlo Stigliano komt met zijn team uit Philadelphia naar België voor de opnames. “Ook zijn er teamleden afkomstig uit Korea, Congo, China, de Filipijnen en Nederland”, vertelt Charlotte, “ik vind het fantastisch om verschillende nationaliteiten zowel voor als achter de camera samen te brengen en onze perspectieven op gelijke bodem te kunnen delen”.

The American dream

Na de Belgische bioscooppremière dit najaar hoopt Charlotte met de film naar de Verenigde Staten te reizen en selecties op filmfestivals te behalen. “Mijn droom is om mijn carrière als scenariste-regisseur daar verder op te bouwen”, klinkt het bij Charlotte, “maar toch mijn Vlaamse roots te blijven omarmen.”

Charlotte Verminck en deel van haar filmcrew samen met Filip De Roeck (directeur MAAK te Knokke-Heist) en enkele medewerkers van MAAK.

Charlotte Verminck en haar team op de set van de kortfilm Mind of Thoughts. © Selina De Maeyer

Het scenario centreert een ontmoeting tussen een worstelende en succesvolle kunstenares. © Selina De Maeyer

De filmset is ingericht met allerlei attributen van MAAK Knokke-Heist. © Selina De Maeyer

“Zowel de directie als de leerkrachten als de burgemeester omarmden mijn idee”, zegt Charlotte. © Selina De Maeyer

Opnames van de internationale kortfilm Mind of Thoughts. © Selina De Maeyer

Wie is Charlotte Verminck?

Charlotte Verminck is een 24-jarige scenariste/regisseur/filmproducente geboren in Knokke-Heist en wonende te Middelburg (Maldegem). Ze genoot geen specifieke filmopleiding maar zette zelf haar eerste stappen in de sector. Zo startte ze op 10-jarige leeftijd met het maken van filmmontages waarin haar klasgenoten de hoofdrol speelden. Op haar 17de werkte ze als video artieste en creatief directeur voor Belgisch artiest Ozark Henry met wie ze het toenmalige creatief arthouse SOH uit de grond stampte.

Na deze ervaring, reisde ze naar de Verenigde Staten en verbleef ze enkele maanden in Los Angeles om stage te lopen bij het high-end productiebedrijf Little Minx van Rhea Scott, de schoondochter van gerenommeerde regisseur Ridley Scott (Gladiator, Napoleon, Alien). Hierna verdiepte ze zich op eigen houtje in de wereld van film door het bekijken van Youtube video’s en het analyseren van de verschillende storytelling aspecten in scenario’s, en werkte als assistente op enkele (inter)nationale filmproducties (WIL, The Last Front, Girl at the River).

In 2022 debuteerde ze met de poëtische kortfilm “Pathless”. Deze film werd bekroond met de “Best Poetry Film” award op het Motion Pictures International Film Festival en werd geselecteerd op het befaamde Poetry Film Festival in Los Angeles en de First-Time Filmmaker Showcase in de wereldbekende Pinewood Studios.

“Mind of Thoughts” is Charlotte haar eerste narratieve kortfilmproductie. Deze wordt gefinancierd door meerdere privé-investeerders, tax shelter en een publieke crowdfunding die Charlotte heeft opgezet. Voor deze film richtte Charlotte alsook de VZW Above The Nerve op die als doel heeft om een wereldwijde community samen te brengen van mensen met een gedeelde passie voor film en storytelling.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.