Home > Knokse badkarhouders herstellen na stormschade op het strand

Knokse badkarhouders herstellen na stormschade op het strand

Geschreven op 1 april 2020 om 17:06 door Mario De Wilde

Door de hevige rukwinden van afgelopen zondag zijn heel wat strandcabines in Knokke-Heist scheef- en zelfs omvergewaaid. Het strand met opgewaaide strandhopen lijkt momenteel dan ook veeleer op een slachtveld. Om dit alles vlot op te ruimen en/of enkele zaken te herstellen, zijn sinds woensdag 1 april 2020 werklui van de afdeling Stadsonderhoud en de firma Aertsen manueel en met bulldozers in de weer om het strand in orde te brengen. Heel wat strandcabines van particulieren hebben zware schade opgelopen. Niet alle eigenaars mogen echter omwille van de coronamaatregelen naar de kust komen om hun strandcabine te herstellen. Daarom zal de afdeling Stadsonderhoud deze cabines herstellen of wegnemen en opslaan in de gemeentelijke bergplaats in ‘t Walletje in Westkapelle.
Geen werkzaamheden in de strandzones voor particuliere strandtenten
Om deze herstellingswerken met zwaar rollend materieel vlot te laten verlopen en de veiligheid te waarborgen van de mensen op het strand, vraagt het gemeentebestuur met aandrang om alle werkzaamheden op het vrije strand waar de cabines van particulieren mogen opgesteld worden, meteen te staken. Zo kunnen de werklui met man en macht er snel tegenaan gaan om het strand klaar te maken voor het komende badseizoen.
Uitzondering voor badkarhouders
De badkarhouders mogen op hun concessie wel nog verder hun infrastructuur opbouwen en herstellen, mits de voorwaarden van social distancing strikt worden nageleefd. Zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht als de nivellering van hun strandgedeelte aan de beurt komt.
Opbouw strandcabines alleen toegelaten voor professionele plaatsers, niet voor particulieren
De nivellerings- en herstellingswerken zullen vermoedelijk een drietal weken in beslag nemen. Deze week wordt er immers weer heel wat wind voorspeld waardoor deze werken de nodige tijd vergen. Van zodra de herstellingswerken beëindigd zijn, brengt de dienst Strand & Dijk alle professionele plaatsers hiervan op de hoogte. Zolang de federale coronamaatregelen van kracht zijn, mogen particulieren geen strandcabines opbouwen en de reeds geplaatste niet in gebruik nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.