Home > Knokkenaar Filip Muyllaert krijgt lof tot in de USA over zijn leiderschapsboek

Knokkenaar Filip Muyllaert krijgt lof tot in de USA over zijn leiderschapsboek

Geschreven op 20 januari 2022 om 10:13 door Mario De Wilde

In zijn nieuwste boek “Inspirerend Spreken als Leider” heeft Knokke-Heistenaar Filip Muyllaert het over de kracht van inspirerend spreken. De huidige tijden hunkeren naar een nieuw type leider, stelt hij. Als mensen in stormachtig weer terechtkomen, overweldigd worden door een crisis, willen slagen in een verandering, wendbaar willen zijn of moeten omgaan met een moeilijk voorspelbare toekomst, dan kunnen de inspirerende woorden van een leider rust, connectie, energie en richting geven. De verbale inspiratiekracht van een leider is vandaag dan ook brandend nodig. En actueel.

Denk maar aan de COVID-19- pandemie die in feite de grootste leiderschapstest is van de 21ste eeuw – zowel op politiek als op zakelijk vlak. De afgelopen maanden hebben opnieuw bewezen dat de wereld leiders nodig heeft die de taal van inspirerend leiderschap meesterlijk beheersen.

In dit boek over inspirerende verbale leiderschapscommunicatie presenteert Filip Muyllaert vijf krachtprincipes die politici, ondernemers en leiders zullen helpen om hun boodschappen een inspirerend – en dus transformeel – karakter te geven.
Om de wetten van verbale inspiratiekracht toe te lichten, wordt in dit boek uitgebreid verwezen naar hedendaagse en historische figuren uit de wetenschap, muziek, kunst, politiek, sport of business. Er komen verhelderende, vernieuwende en evidence-based technieken aan bod die leiders kunnen helpen om met hun woorden veerkracht te stimuleren en mensen en ideeën stuwkracht te geven. Dit boek biedt een antwoord op de vragen: wat maakt leiders echt inspirerend als ze het woord nemen? Hoe kunnen ze hun ideeën en hun visie ten volle tot leven brengen en een transformerende impact hebben op slechts één enkele persoon, op een heel team, op een bevolking of zelfs op de wereld?
In Inspirerend spreken als leider licht Filip Muyllaert alvast een tip van de sluier op. Speeches zijn een uitvinding om mensen te inspireren om van de toekomst een betere plek te maken.

Over de auteur
Filip Muyllaert is expert in inspirerende leiderschapscommunicatie, presentatiestrateeg en motiverend spreker die op alle continenten zijn publiek kan begeesteren. De principes, tips en ideeën in dit boek zijn gebaseerd op zijn passie om mensen te inspireren en op zijn ervaring van de afgelopen 15 jaar met het coachen van leiders die strategisch belangrijke boodschappen moeten overbrengen. Filips ‘signature keynotes’ zijn Selling flamingos on Mars en Becoming an epic speaker.
Vanaf 27 januari is “Inspirerend Spreken als Leider” in de boekhandel verkrijgbaar en via pelckmansuitgevers.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.