Home > Knokke-Heist vijf jaar lang gastgemeente voor wielerwedstrijd BeNe Ladies Tour

Knokke-Heist vijf jaar lang gastgemeente voor wielerwedstrijd BeNe Ladies Tour

Geschreven op 1 februari 2020 om 11:24 door Mario De Wilde

De zevende editie van de vierdaagse wielerwedstrijd BeNe Ladies Tour vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020. De finalerit op 12 juli vertrekt vanuit Sluis en de finish ligt dit jaar in Knokke-Heist. Knokke-Heist profileert zich de komende jaren immers nog meer als dé sport- en belevingsgemeente van de kust. Zo is onze bruisende kustgemeente gaststad voor het WK Wielrennen 2021 en staat ook de Baloise Belgium Tour al jarenlang met stip op de agenda. Met dit wereldkampioenschap in aantocht in 2021, slaat Knokke-Heist nu ook vanaf 2020 en vijf jaar lang enthousiast de handen in elkaar met de BeNe Ladies Tour. De sportieve badstad wil zo mee de schouders zetten onder het dameswielrennen, dat in volle ontwikkeling is dankzij de toenemende professionalisering en de toenemende interesse van het grote publiek.

Sportief randgebeuren in handen van Heist Sportief
De Knokke-Heistse wielerclub Heist Sportief pakt in samenwerking met de Knokke-Heistse dameswielerclubs en de gemeentelijke sportdienst ook nog uit met een sportief randgebeuren voor vrouwelijke recreatieve wielertoeristen om zo te zorgen voor een zo groot mogelijk draagvlak en extra uitstraling voor de BeNe Ladies Tour. “Knokke-Heist telt bijna 1.800 recreatieve wielertoeristen aangesloten bij 13 wielerclubs, waaronder bijna 300 dames. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we als gemeente ook investeren in een dameswielerwedstrijd en we zijn verheugd om deze samenwerking met de BeNe Ladies Tour te kunnen aangaan. In deze laatste wedstrijd op Europese bodem vóór de Olympische Spelen hopen we verschillende toppers hier in Knokke-Heist nog aan het werk te kunnen zien.”, aldus burgemeester Graaf Leopold Lippens.

Internationale UCI-wedstrijd
Het wordt uitkijken naar de opvolgster van de Duitse Lisa Klein. Deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, verwelkomt ieder jaar de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. Vorig jaar stonden er dertig nationaliteiten aan de start. Deze vierdaagse gaat ook dit jaar van start in het Nederlandse Utrecht waar enkele weken na de proloog van de BeNe Ladies Tour eveneens het startschot van de Vuelta wordt gegeven. Start en aankomst van de tweede rit worden binnenkort bekendgemaakt. Zulte wordt op zaterdag 11 juli 2020, de Vlaamse feestdag, de locatie van de derde wedstrijddag, een dubbele rit. In de voormiddag staat een rit geprogrammeerd waarbij een lus langs de Vlaamse Ardennen wordt gemaakt. In de vooravond rijden de rensters in de Leiegemeente een individuele tijdrit die wel eens bepalend kan zijn voor het eindklassement.

Foto KH

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.