Home > Knokke-Heist krijgt er straks een hip horecaconcept bij: Buffalo Moules wordt surf&turf-belevingsrestaurant

Knokke-Heist krijgt er straks een hip horecaconcept bij: Buffalo Moules wordt surf&turf-belevingsrestaurant

Geschreven op 24 maart 2023 om 07:22 door Mario De Wilde

Gisteravond ontvouwden de jonge zaakvoerders van Buffalo Moules hun nieuw horeca-avontuur dat op 1 april moet openen, vlakbij het Rubensplein van Knokke-Heist. Deze officiële voorstelling gebeurde in aanwezigheid van o.m. burgemeester Piet De Groote en een massaal opgekomen mediadelegatie. De nieuwe zaak wordt ook iets spectaculairs en opent vlak voor de grote drukte van de Paasvakantie. Nu al in rood te omcirkelen in je agenda om het nieuw concept te gaan ontdekken.

‘Once upon a time in Belgium….’ Jawel, met de komst van Buffalo Moules krijgt Knokke-Heist over enkele dagen een uniek horecaconcept erbij. De ligging is al heel uitzonderlijk (met zicht op het iconische Rubensplein én de zee), ook het verhaal van de naam ‘Buffalo Moules’ is heel bijzonder. Zaakvoerder Dylan Vander Mynsbrugge zag enkele jaren geleden een burleske komediefilm ‘Il était une fois, une fois’ van de Frans-Belgische acteurs Jean-Luc Couchard en Charlie Dupont. Daarin werd flink getafeld met o.m. de aanwezigheid van een imposant ‘Surf & Turf’-gerecht. Helaas deden de bankinstellingen in de film niet mee. Dat inspireerde Dylan Vander Mynsbrugge ruim tien jaar later om hier in Knokke-Heist te komen kennismaken met een horeca-doorslag van deze film.

Vooraleer we het nieuwe concept onder de loep nemen, misschien nog eerst de beide horecatijgers Dylan Vander Mynsbrugge en Charles de Nobrega voorstellen. Het gaat om twee jeugdvrienden die de horeca aan onze Oostkust een nieuwe schwung gaven. Beiden combineren metier, een groot geloof in de toekomst, drive en onvoorwaardelijke passie en toewijding. Wat begon als een try-out ontpopte zich al snel als een succes. Intussen hebben beiden Coupe De Nice in Heist, Sable Blanc op de Zeedijk Knokke, Bistro Boudoir op de Lippenslaan in Knokke en Brasserie Charlies rechtover het station van Blankenberge in hun portefeuille. Maar de honger om Knokke-Heist een nieuw en origineel horecaconcept met een laagdrempelig platform te geven, bleef bestaan. En dus krijgt de kustgemeente een creatief vervolg en opent op 1 april Buffalo Moules op de hoek van de Meerminlaan en het Rubensplein. Met dezelfde troeven hopen Dylan en Charles en hun keukenbrigade met Buffalo Moules een nieuw succesvol en inspirerend hoofdstuk te schrijven. Daarvoor hebben ze Arnaud aangetrokken. Ook hij is niet de eerste de beste want hij kent, met zo’n 14 jaar ervaring in de horeca van Knokke-Heist, als geen ander welke voorkeuren en suggesties fijnproevers hebben. Ook hij stort zich met zijn hele ziel en zaligheid in het nieuwe Buffalo Moules-avontuur.

What’s in a name
De naam surf and turf is afkomstig van het begrip ‘surf’ dat verwijst naar de oceaan en ‘turf’ wat graszode betekent. Surf and turf werd in de jaren zestig en zeventig vaak beschouwd als symbool voor de keuken van de Amerikaanse middenklasse, door wie het eten van kreeft en biefstuk als statusverhogend werd beschouwd. In Knokke-Heist wordt dat vanaf nu nog eens dunnetjes overgedaan en gaat straks iedereen massaal aan het Buffalo Moulen….

Concept
Buffalo Moules krijgt een Surf & Turf in de meest duidelijke rol: bbq aan tafel met het smakelijkste vlees en de lekkerste mosselen het hele jaar door. Al van bij het binnenkomen, zorgt de Buffalo Moules-mascotte Knoki voor een verrassend en leuk onthaal. Wat meteen opvalt zijn de hippe kleuren van het interieur die de bezoekers meteen een happy gevoel geven. Links in het restaurant komen ronde tafeltjes waar gasten zelf van een indoor bbq kunnen genieten. Daarvoor werden een zestal opvallende grilltoestellen aangekocht met boven elke tafel iedereen z’n eigen afzuigkap. Op de kaart kan de carnivoor kiezen uit een sappige Rib Eye steak, een Tomahawk enz, eigen sausjes, salades en alle toebehoren die op houtskool gegrild worden. Daarna kan je naar eigen voorkeur zelf kruiden tot je je eigen eigen signatuurgerecht hebt.

Voor de visliefhebbers zijn er o.a. Dorade ‘Royal’ en een gemarineerde gambabrochette. En niet te vergeten natuurlijk de allerbeste mosselen verkrijgbaar op maar liefst zes verschillende bereidingswijzen. Op de vaste kaart staan trouwens nog veel meer inspirerende gerechten die voor een extra en smakelijke vibe zorgen. Ook de kids en de vegetariërs onder ons worden niet vergeten bij Buffalo Moules. Bij de selectie van producten wordt bij Buffalo Moules geen enkele toegeving gedaan, niet lokaal noch bij zijn leveranciers. En last but not least: de prijzen zijn echt wel top. Voor een smakelijke bbq betaal je voor een tafel van vier € 200 met inbegrip van acht stukken topvlees, bijgerechten en allerlei warme en koude sauzen. Het is maar een van de vele formules. Mosselen eet je bij Buffalo Moules al vanaf € 19.50 en dat voor een pot van 1,2 kg. Wat je ook kiest, uit eten bij Buffalo Moules staat garant voor pure emoties en je gaat er nooit met honger buiten. Wie hier eens is geweest, komt heel zeker terug. For sure…

Tafeltje dek je
De nieuwe Buffalo Moules in Knokke-Heist bevindt zich op de hoek van de Meerminlaan en het Rubensplein in een fraai pand met een terras op de zeedijk. De gasten hebben steeds een fraai uitzicht op het Rubensplein én de veelbezongen Noordzee. Goed voor alles samen 300 couverts, verdeeld een ruim terras op de zeedijk zelf en een (open) veranda vooraan Buffalo Moules. Heb je een friends night out? Dan is Buffalo Moules de perfecte locatie om af te spreken. Het restaurant is zeven dagen op zeven open van 11 tot 23 uur (keuken open van 12 tot 22 uur).
www.buffalo-moules.be en info@buffalo-moules.be. Tel.: 0474-10.92.12

Foto: v.l.n.r. burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote, zaakvoerder Dylan Vander Mynsbrugge, chef-kok Christiaan Van den Ouden die het diner voor zijn rekening nam, Alex van Houte van Aquamossel Triton en  medezaakvoerder Charles de Nobrega 

 

3 reacties

Een fan
Geschreven op 2023-03-24 13:00:10
Gaat de chef Christiaan in de nieuwe zaak koken?
Olivia Van Lerberghe
Geschreven op 2023-03-24 10:36:58
Ik ga er vanuit dat dit geen 1 aprilgrap is? Olivia Van Lerberghe
Familie Aendenboom, Heist
Geschreven op 2023-03-24 09:47:26
Dat ziet er echt wel fantastisch uit en plezant om eens een speels concept in Knokke te mogen begroeten. Wij kijken er zeker met heel de familie naar uit.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.