Home > Knokke-Heist kiest voor eindejaarsperiode weer voor lichtkunstwerken

Knokke-Heist kiest voor eindejaarsperiode weer voor lichtkunstwerken

Geschreven op 16 oktober 2020 om 12:36 door Mario De Wilde

Van 5 december tot en met 3 januari licht Knokke-Heist voor het derde jaar op rij op tijdens het lichtkunstfestival Light ART. Verschillende lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals o.a. Keith Haring en Van Gogh. Het resultaat is een parcours doorheen de shoppingdriehoek, waarbij je lichtkunst en eindejaarsshoppen kan combineren. Je kan op elk punt van het parcours starten, zodat er steeds een veilige bezoekersstroom is.

Meesters van de kunst
Dit jaar wordt het lichtkunstfestival omgedoopt tot ‘Light ART’. Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan. Bovendien kan je in een straal van 1 km² meer dan 85 galeries terugvinden. Light ART sluit daar naadloos op aan en zorgt voor de kers op de taart met minstens 8 lichtkunstwerken. Je merkt in elk kunstwerk de invloed van grote kunststromingen en ontdekt al snel de link met enkele wereldbekende kunstenaars.

Kinderparcours
Ook voor de allerkleinsten is een leuk en leerrijk parcours uitgedacht. Zij kunnen op een speelse manier kennismaken met de grootste kunstenaars aller tijden. De kunstwerken spreken tot de verbeelding en zorgen voor extra magie tijdens de wandeling.

Eindejaarsshoppen
Meer dan ooit hebben mensen nood aan een weekendje weg. Knokke-Heist is zeker ook tijdens de eindejaarsperiode een must-visit. Je vindt er ongetwijfeld de meest originele geschenkjes, terwijl je kan genieten van me-time. Tussen het shoppen door, waai je uit op het strand en ’s avonds schuif je de voeten onder tafel bij de meest culinaire hotspots. Ideaal om te combineren met een wandeling langs de lichtkunstwerken van Light ART.

Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Uiteraard zal alles steeds worden georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende COVID-19-maatregelen toelaten.

Light ART
Lichtkunstwandeling door Knokke-Heist
5-6, 12-13, 19-23, 25-30 december & 1-3 januari
Meer informatie op www.lightart.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.