Home > Knokke-Heist is op zondag 9 april gastgemeente van Elle Run

Knokke-Heist is op zondag 9 april gastgemeente van Elle Run

Geschreven op 13 maart 2023 om 09:53 door Mario De Wilde

Op zondag 9 april 2023 om 9.30 uur wordt in Het Zoute het startschot gegeven van de allereerste ELLE Run Knokke. Na verschillende edities van de ELLE Run Brussels was het tijd voor de organisatie om te vernieuwen, uit te breiden en de ELLE Run grootser op de kaart te zetten. Daarom zijn er in 2023 twee edities van het loopevenement van het jaar. Als eerste is Knokke-Heist aan de beurt.

Parcours
Begin april, tijdens het lange paasweekend, kunnen lopers kiezen tussen twee prachtige parcours van 6 kilometer of 10 kilometer. Het parcours slingert van start tot finish door het Zwin, langs de prachtig uitgestrekte Zwinpolders en over de zeedijk. De start en aankomst van de ELLE Run Knokke bevinden zich beiden aan Royal Zoute Tennis Club. De deelnemers lopen via de Bronlaan richting de Zwinduinen en Polders. Eénmaal in het Zwin lopen de 6 km en 10 km richting de respectieve keerpunten van de race. Het keerpunt van de 6 km ligt ter hoogte van de Noordelijke Duinen in het Zwin. Het keerpunt van de 10 km ligt juist voorbij Hospitality van Barry Flanagan, beter gekend als “de haas”. Dit kunstwerk in Knokke-Heist vormt het uitgangspunt van vrijheid, kracht en individualiteit. Waarden en normen die perfect aansluiten bij de eerste editie van deze loopwedstrijd.

Tijdens dit familie-evenement is het enige wat telt: het naar je zin hebben en het beste van jezelf geven. Maar ook jezelf verbazen en ten volle genieten van de omgeving en de healthy en happy sfeer die de ELLE Run met zich meebrengt. Voor alle enthousiaste en sportieve lopers is er na de race een goodiebag voorzien boordevol verassingen waaronder een ELLE Run T-shirt en een hesje.

Programma en praktische informatie

9.30 uur: opening van de Partners Village, ontvangst van de deelnemers en uitreiking van de t-shirts en de startnummers
10.15 uur: warm up
11.00 uur: warm up
11.15 uur: start van loop
13.00 uur: prijsuitreiking
14.00 uur: einde van het evenement

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.