Home > Knokke-Heist is op zoek naar wandel- en babbelbuddy’s

Knokke-Heist is op zoek naar wandel- en babbelbuddy’s

Geschreven op 14 juni 2021 om 09:43 door Mario De Wilde

Wil jij wat warmte brengen in het leven van iemand die zich eenzaam voelt? Dan verwelkomen we je graag als buddy! Een babbelbuddy slaat af en toe een praatje via de telefoon met iemand die zich soms eenzaam voelt, gaat op wandel of schrijft eens een brief. Stel je kandidaat, wie weet ben jij de zandkorrel die we zoeken want “een zandkorrel wordt pas een strand als ze samen zijn…”. Babbelbuddy’s nemen, vooral telefonisch, contact op met mensen om te horen hoe het met hen gaat. Kunnen ze zich behelpen? Hebben ze nood aan een babbeltje over dagelijkse onderwerpen als het weer, de kleinkinderen, hobby’s,… Alles kan een basis voor contact zijn. Doe je het babbeltje liever tijdens een kleine wandeling in jouw wijk, dan ben je een wandelbuddy. Want voor veel mensen gaat bewegen makkelijker als ze het samen met iemand anders kunnen doen.

Buddy’s staan klaar om te luisteren naar de verhalen van mensen en je bent bereid een klankbord te zijn voor verschillende vragen. Natuurlijk wil je hen helpen een antwoord te vinden op die vragen. Wel belangrijk: als buddy ben je geen hulpverlener. Het draait om een gelijkwaardige relatie tussen twee personen en om sociaal contact in een ongedwongen sfeer. Voel je als buddy aan dat er zich meer complexe problemen voordoen, dan kan je, wanneer jouw toegewezen contactpersoon dit wil, jouw beller of wandelcompagnon doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulpverlening. Of voel je als buddy aan dat er zich een probleem stelt dan kan je terecht bij jouw vrijwilligerscoach.

Zie jij het zitten om je enkele momenten per week vrij te maken? Aarzel niet! Voor meer info kan je terecht bij het Sociaal Huis (T 050 530 900) of bekijk de vacature op www.knokke-heist.be/vrijwilligerswerk

INFO
Sociaal Huis
Hans Leys
Kraaiennestplein 1
8301 Knokke-Heist
T 050 530 900

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.