Home > Knokke FC boekt eerste zege tegen Aalst maar blijft op de laatste plaats

Knokke FC boekt eerste zege tegen Aalst maar blijft op de laatste plaats

Geschreven op 21 oktober 2018 om 20:30 door Mario De Wilde

Knokke heeft deze namiddag na acht speeldagen haar eerste overwinning op zak. Eindelijk, al blijven de kustjongens met 4 punten wel op de laatste plaats. Het was een cruciale match voor de blauw-witten wilden ze de achterstand op de voorlaatste niet laten oplopen tot 4 punten. Luik en Dender komen nu in het vizier met twee punten meer. Eendracht Aalst heeft nog drie punten voorsprong.

Rustige openingsfase

Het duel kende een vrij rustige openingsfase maar de enige bal die in het eerste kwartier tussen de palen ging, leverde wel meteen een doelpunt op. De Neve plaatste een vrije trap in de benedenhoek en bezorgde Eendracht een 0-1 voorsprong. Aan de overkant moest Devriendt tussenbeide komen om te verhinderen dat Dhondt gevaarlijk kon worden. De thuisploeg probeerde wel maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te zijn. Voor wit-zwart kon Mitu wel dreigen maar hij trapte na een individuele actie net naast. Consternatie in de slotminuut van deze eerste helft. Dhondt ging na een tackle van Lievens neer in de zestien, scheidsrechter Lefever liet doorspelen maar legde de bal vervolgens toch op de stip op aangeven van een wapperende lijnrechter Messely. Staelens maakte er dankbaar gebruik van om de gelijkmaker te scoren (1-1). Sterckx pakte nog uit met een goed schot maar Verlinden ging goed plat.

Mokerslag

Eendracht begon het best aan de tweede helft en bij een voorzet van De Neve kwamen De Rock en Mitu maar een paar centimeters te kort om de bal in doel te glijden. Mitu zorgde twee minuten later opnieuw voor dreiging maar raakte niet voorbij doelman Verlinden. Iets voorbij het uur schatte Devriendt een vrije trap van Van De Velde totaal verkeerd in en de 2-1 hing plots tegen de touwen. Tot overmaat van ramp werd het snel 3-1 toen kapitein Vanraefelghem met het hoofd scoorde na een hoekschop. Een mokerslag die de troepen van trainer De Cock niet meer zouden te boven komen. De kelk moest zelfs nog leeg tot op de bodem want Van De Velde zorgde een tiental minuten voor tijd nog voor de 4-1 met een knap doelpunt.

11′ De Neve (0-1), 45′ Staelens (1-1 pen.), 62′ Van De Velde (2-1), 65′ Vanraefelghem (3-1), 79′ Van De Velde (4-1)