Home > Knokke, Damme en Sluis zoeken toeristische gastheren en gastvrouwen die gratis cursus willen volgen

Knokke, Damme en Sluis zoeken toeristische gastheren en gastvrouwen die gratis cursus willen volgen

Geschreven op 28 januari 2022 om 15:55 door Mario De Wilde

De Zwinstreekgemeenten (Knokke-Heist, Sluis, Damme, Maldegem, Sint-Laureins) en de Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen slaan samen met het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid de handen in elkaar en organiseren een gratis Gastheerschap-cursus voor toeristische ondernemers. Alle winkels in de handelskernen, hotels, reca-zaken, fietshandelaars, stranduitbatingen, gidsen, taxi’s, kunsthandelaars… zijn welkom om deze cursus mee te volgen. Wat maakt de Zwinstreek bijzonder en wat valt er allemaal te beleven? Hoe kun je je kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? En hoe kun je bijdragen aan de promotie van de streek?

Cursus Gastheer van de Zwinstreek
De cursus ‘Gastheer van de Zwinstreek’ bestaat uit vier dagdelen boordevol informatie en interactie. Je verdiept je in het ontstaan en de unieke aspecten van de Zwinstreek door middel van excursies, gastsprekers en opdrachten. Na de cursus wordt contact gehouden via netwerkbijeenkomsten om samen verder te bouwen aan de gezamenlijke promotie en beleving van de Zwinstreek. Dankzij financiële steun van de Zwinpartners is deelname gratis. De cursus wordt dit voorjaar gegeven, exacte data volgen.

Gastheerschap 2
Wat is de meerwaarde voor mijn handelszaak?
Door je kennis uit te breiden over het volledige toeristische aanbod van de streek, kan je je klanten beter verder helpen en je klanten een betere service verlenen. Je ontvangt een officieel certificaat en gevelbord en wordt in alle communicatie vermeld als gastheerschapspunt. Dat biedt als extra opportuniteit dat je een nieuw klantenpotentieel kunt aanspreken. Daarnaast word je ook voorzien van promomateriaal, een folderdisplay, en je bent steeds als eerste op de hoogte van alle nieuwe toeristische initiatieven.

Samen met jou
In onze streek is er van alles te zien, doen en beleven. De Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen brengt dat op verschillende manieren onder de aandacht van zowel gasten als inwoners. Maar dat kunnen en willen ze niet alleen. De liefde voor onze streek wordt namelijk ook via gastheren en -vrouwen overgebracht. Een aantal jaar geleden is daarom het netwerk Gastheerschap van de Zwinstreek ontstaan en samen met Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid pakken ze de cursus dit voorjaar weer op. Ze nodigen daarom graag elke toeristische ondernemers en hun personeel uit om aan deze cursus deel te nemen. Denk maar aan onder andere winkels, hotels, restaurants, bars, fietshandelaars, stranduitbatingen, gidsen, taxi’s, kunsthandelaars… Iedereen die beroepsmatig regelmatig in contact komt met bezoekers van onze mooie streek is welkom!

Zwinpartners
Het gastheerschapsnetwerk is een initiatief van de gemeenten Damme, Knokke-Heist, Maldegem, Sint-Laurens en Sluis en is bedoeld om de gastbeleving te vergroten. Onze verblijfsaccommodaties, theetuinen, restaurants, winkels, strandpaviljoens en boerenbedrijven met agrotoerisme ontvangen ieder jaar veel gasten. Wie zelf op vakantie of ergens op bezoek is, weet uit ervaring dat het leuk is om interessante weetjes uit eerste hand te horen. Een enthousiaste receptiemedewerker die tips met je deelt is vele malen persoonlijker, authentieker en gastvrijer dan informatie die je in een folder of op internet leest.

Informatiebijeenkomst: 10 februari a.s.
Draag jij als ondernemer of medewerker actief in de toeristisch-recreatieve sector de Zwinstreek en haar gasten een warm hart toe? Wil je graag je kennis over de streek vergroten en vind je het leuk om deze kennis met jouw gasten te delen? Dan is deze cursus iets voor jou. Op donderdag 10 februari a.s. om 19.30 uur wordt een online informatiebijeenkomst georganiseerd om je uitgebreid te informeren. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst graag vóór 7 februari a.s. via hallo@wezienjehiergraag.nl. Na aanmelding ontvang je van ons een deelnamelink voor de online bijeenkomst.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.