Home > Klerken maakt zich stilaan op voor de Perelaarprinsesverkiezing op zaterdag 22 april

Klerken maakt zich stilaan op voor de Perelaarprinsesverkiezing op zaterdag 22 april

Geschreven op 13 april 2023 om 10:02 door Mario De Wilde

Op zaterdag 22 april gaat de eerste Perelaarprinsesverkiezing sedert jaren door. Een groep van creatieve enthousiastelingen staken gezamenlijk hun schouders onder dit project. En nu, na een uitstel door Corona, gaat in op 6 augustus 2023 voor het eerst sedert jàren Perlaarommegang 2.0 weer uit op 6 augustus. Het is de bedoeling om hier een biënnale ommegang van te maken, de ommegang gaat om de twee jaar uit.
Perelaarprinses
En wat zou de Perlaarommegang zijn zonder de praalwagen met de Perelaarprinses…Wanneer de Perelaarommegang uitging, dan was steevast de laatste passage de kar met de Perelaarprinses en haar twee eredames.
Getooid met het blauw-witte lint (de kleuren van de vlag van Klerken) straalde de Klerkense deerne die een jaar lang de titel zou dragen. Oorspronkelijk werd de Peralaarprinses en de eredames gekozen door de bestuursleden van Sport en Nering uit een lijst van Klerkense meisjes. Later werd een wedstrijdavond georganiseerd waarop de jongedames de strijd aangingen om het lint en de bijhorend titel te kunnen bemachtigen. Deze verkiezingsavond werd nadien nieuw leven ingeblazen door het toenmalig Kermiscomité.

Er volgenden enkele jaren met een avondvullend programma waarop de Perelaarprinses verkozen werd.
Er was flink wat volk aanwezig, kandidaten moesten dan voorgedragen worden door een Klerkense vereniging.
Maar samen met het verdwijnen van de Perlaarommegang stierf de Perelaarprinsesverkiezing een stille dood.
Maar op 22 april zijn ze er terug en wordt opnieuw een Perelaarprinses verkozen waarbij 4 moedige jongedames een gooi naar het lint willen doen. De verkiezingsavond gaat door in de grote zaal van de Vleugels te Klerken.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de kandidaten of bestuursleden of de avond zelf aan de deur.
Inkom bedraagt slechts 5€.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.