Home > Kleinere ZAD-controles (Zonder Alcohol & Drugs) in Brugge maar meer bestuurders betrapt

Kleinere ZAD-controles (Zonder Alcohol & Drugs) in Brugge maar meer bestuurders betrapt

Geschreven op 11 februari 2020 om 15:04 door Mario De Wilde

In het hele land is de winter BOB-campagne officieel afgelopen en ook alle resultaten zijn bekend. Ook Politie Brugge nam hier uiteraard aan deel en combineerde de BOB-acties met de Brugse #ZAD-controles, waarbij zowel op alcohol als drugs achter het stuur wordt gecontroleerd.
Van begin december ‘19 tot begin februari controleerde de Brugse politie 2147 bestuurders waarvan 1,77% positief bleek te zijn. In absolute cijfers gaat het om 38 bestuurders die onder invloed waren van alcohol en/of drugs. In vergelijking met de wintercampagne van 2018/2019 gaat het om een lichte stijging. Toen waren 30 van de 3252 bestuurders onder invloed. Er vonden deze winter minder grote acties plaats. De Brugse politie koos bewust voor meer kleinere verkeerscontroles. Even efficiënt, zo blijkt uit de resultaten.

Naast repressieve acties, werden bestuurders ook gesensibiliseerd op verschillende evenementen in 2019. Samen met de Stedelijke Preventiedienst werden acties georganiseerd waarbij 555 personen preventief en vrijwillig geblazen hebben, waarvan 55 positief bleken. Samen met hen zochten we naar een alternatief om veilig thuis te raken.  In het Brugse Zonaal Veiligheidsplan, dat begin dit jaar werd voorgesteld, blijft rijden onder invloed van alcohol en drugs een prioriteit. De Brugse politie blijft dus het hele jaar door controleren, ook tussen de nationale zomer- en winter BOB-campagnes in. Het blijft belangrijk om bestuurders te blijven informeren en sensibiliseren dat rijden onder invloed niet toegelaten is. De Politie Brugge lanceert daarom een nieuwe website: https://www.rijzad.be/ Op deze website staat meer uitleg over de #ZAD-campagne, het verloop van een controle, hoe je rijgedrag door alcohol ,drugs en medicatie wordt beïnvloed, wat de wetgeving hierover zegt en welke boetes hieraan verbonden zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.