Home > Klanten en verzorgenden bijzonder blij met heropening NOAH Eernegem

Klanten en verzorgenden bijzonder blij met heropening NOAH Eernegem

Geschreven op 4 juni 2020 om 14:06 door Mario De Wilde

NOAH Eernegem, het kleinschalig dagverzorgingshuis van Familiehulp, is sinds deze week opnieuw open. Na meer dan twee maanden sluiting wegens de coronacrisis zijn klanten opnieuw hartelijk welkom om samen een gezellig dag door te brengen. “We houden strikt rekening met alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.”

Verzorgenden en klanten zien elkaar opnieuw terug

Een lekker alcoholvrije bubbels om te toosten op de heropening van NOAH Eernegem. “We hebben hier samen met onze klanten reikhalzend naar uitgekeken”, vertelt NOAH-coördinator Lien Haghebaert. “Veel van onze klanten zijn thuis vaak eenzaam. Met NOAH bieden we hen gezelschap en ontspanning aan. Een bezoek aan NOAH vormt voor hen een belangrijk sociaal contact.” Mariette Inghelbrecht beaamt. “Thuis zit ik mij vaak te vervelen, terwijl ik in NOAH een praatje kan slaan met de mensen of iets leuks kan doen. Ik ben dan ook erg blij met de heropening. De afgelopen coronaperiode heeft lang genoeg geduurd.” Ook verzorgende Melissa Ingelbrecht is blij dat ze terug haar klanten kan verwennen. “We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, op uitstap gaan, gezelschapsspelletjes of knutselen. Onze klanten kunnen indien gewenst ook een douche nemen, hun haar en nagels laten verzorgen of zich laten masseren. Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid.”

Heropening onder strikte veiligheidsregels

Uiteraard gelden er bij de heropening van NOAH strikte veiligheidsmaatregelen. “We vangen iets minder klanten op dan anders”, aldus Lien Haghebaert. “Zo kunnen we voldoende afstand bewaren. Onze verzorgenden dragen een mondmasker en we focussen ook op handhygiëne door handgels aan te bieden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.