Home > Klaar om te genieten van meer Zwin: nieuw wandel- en fietspad deze middag geopend

Klaar om te genieten van meer Zwin: nieuw wandel- en fietspad deze middag geopend

Geschreven op 30 maart 2019 om 19:05 door Mario De Wilde

Vandaag opende het nieuwe fiets- en wandelpad op de nieuwe dijk rond het uitgebreide deel van het Zwin. Na 3 jaar werken kan iedereen vanaf nu ten volle genieten van het uniek grensoverschrijdend getijdengebied van 333 hectare. Iedereen is van harte welkom om te fietsen of te wandelen op het halfverharde pad op de nieuwe groene dijk. Het Zwin vormt nu niet alleen als natuurgebied, maar ook toeristisch een grensoverschrijdende verbinding tussen Zeeland en Vlaanderen. Het nieuwe halfverharde vier meter brede fiets- en wandelpad biedt je een weergaloos zicht op de Zwinvlakte en het omringende polderlandschap. Het brengt je van de onthaalpoort aan Vlaamse zijde, het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, helemaal tot in Cadzand-Bad waar de andere onthaalpoort ligt. Na het toeristisch seizoen wordt de toplaag van het halfverharde fiets- en wandelpad geëvalueerd. De komende maanden vinden ook nog enkele kleine detailafwerkingen plaats op en langs de nieuwe dijk.
Belevingspunten
Vanuit vier uitkijkpunten krijg je een prachtig zicht op de bredere, diepere en langere Zwingeul en het nieuwe broedeiland. Die nieuwe rustpunten zijn voorzien van fietsenstallingen en zitbanken. Op de infopanelen ontdek je weetjes over het Zwin. Met je smartphone of fototoestel kan je ook helpen om de veranderingen in het Zwin te documenteren. Het vlonderpad bij de Kanaalweg laat je het Zwin ook van binnenuit beleven. In de nabije toekomst zullen schapen die de dijk begrazen je tijdens je fiets- of wandeltocht gezelschap houden. Vijf wegen geven toegang tot de nieuwe dijk. Diverse fiets- en wandellussen zijn dus mogelijk. Je komt zo vlot terecht op verrassende plekjes, voor een kopje koffie of een lunch of om kennis te maken met de rijke historie van deze charmante
streek.

1 reactie

van bogaert jan
Geschreven op 2019-04-01 16:08:19
Hebben er lang naar uitgekeken en hebben er vanaf de eerste dag erg van genoten, prachtige vergezichten. Een mooi grensoverschrijdend project.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.