Home > Kindergemeenteraad Blankenberge werd gisteren officieel geïnstalleerd

Kindergemeenteraad Blankenberge werd gisteren officieel geïnstalleerd

Geschreven op 25 oktober 2022 om 11:05 door Mario De Wilde

Gisteren vond in het stadhuis de installatie van de Kindergemeenteraad 2022 – 2023 plaats. De groep bestaat uit leden van vorig jaar die doorschuiven naar het vijfde en zesde leerjaar en nieuw verkozen leden uit het vierde leerjaar van alle basisscholen van Blankenberge. De Kindergemeenteraad telt dit jaar zestien leden.

Tijdens de installatievergadering stelden de kinderen zichzelf voor en vertelden ze elkaar waarom ze zich verkiesbaar hebben gesteld. Daarna volgde er een interne verkiezing. Senna De Decker werd verkozen tot kinderburgemeester. De kinderschepenen zijn Sam Vereecke, Nina Verlinde, Xander Loeys, Faith Saey, Anaïs Storms, Helena Roeckens en Inte Bultinck. De overige leden zetelen als kinderraadsleden. Elk lid belooft zich een schooljaar lang in te zetten voor alle kinderen van Blankenberge.

“Kinderen betrekken bij het beleid en hen vertrouwd maken met democratie vind ik heel waardevol. Via de Kindergemeenteraad krijgen we hun ideeën en wensen te horen. Ik ben benieuwd naar hun creativiteit rond het thema ‘kunst en versiering in de stad’ en hoop een aantal van hun voorstellen te kunnen waarmaken,” aldus Kathy Kamoen, schepen voor Jeugd.

Aan de hand van een poll werd ook een thema gekozen. Alle leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar uit de Blankenbergse basisscholen konden stemmen. Het thema met de meeste stemmen was ‘kunst en versiering in de stad’. De kinderen zijn enthousiast om dit thema uit te werken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.