Home > Kindercarrousel Zedelgem bracht ouders met opvoedingsvragen samen in Huis van het Kind

Kindercarrousel Zedelgem bracht ouders met opvoedingsvragen samen in Huis van het Kind

Geschreven op 28 april 2019 om 17:39 door Mario De Wilde

Gisteren werd de Kindercarrousel Zedelgem voor de vierde keer georganiseerd. Deze Kindercarrousel bracht ouders in contact met de werking van het Huis van het Kind. In een Huis van het Kind kunnen zij terecht voor alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Verschillende organisaties werken er samen om ouders te helpen op het vlak van preventieve gezinsondersteuning.

Ontmoeten, bijleren en plezier maken
Een kindercarrousel is een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag voor ouders (en grootouders) met hun jonge kinderen. Tijdens de Kindercarrousel Zedelgem werd het volgende aanbod van leuke workshops voorzien : pixelhobby, bewegen met Kind en gezin, met de blote voeten op pad, aperitieven met de piepkeuken, draagdoeken, goochelen, bijenwas, laat je schminken, vrij spelen, knutselen en Stekelbeespret.  Bezoekers kwamen er in contact met de expertise van de verschillende partners. De vele ouders en grootouders genoten ook van de leuke ontmoetingskansen met andere ouders waarmee zij, in een gemoedelijke sfeer, ervaringen konden delen.  Sofie, tante van Jente : ‘Jente vond het vooral leuk om geschminkt te worden en te ravotten met de andere kindjes. Ik vond het ook aangenaam om enkele andere ouders te leren kennen uit mijn gemeente.’

Voorstelling Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem.
Het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem wil vooral de bestaande dienstverlening voor ouders en kinderen overzichtelijker en toegankelijker maken. Iedereen die in onze regio bezig is met preventieve gezinsondersteuning vormt samen het Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem (DOZ). Het is op vandaag een samenwerking tussen het OCMW en Stad Damme, OCMW en Gemeente Zedelgem, OCMW en Gemeente Oostkamp, Kind en Gezin, vzw Landelijke Kinderopvang, Kind en Preventie, ECK De Wieg, Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderen vzw, Reddie Teddy en de vereniging Spoor Brugge. Van Kind en Gezin tot de kinderopvang, van de opvoedingswinkel tot kraamzorg: dit netwerk van experten zorgt ervoor dat je als gezin altijd een antwoord krijgt op jouw vraag. Dit intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014.
Ondertussen organiseerden we een aantal succesvolle netwerkmomenten, interessante vormingen en in elke gemeente meerdere kindercarrousels voor ouders en kinderen. Verdere informatie over het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem kan steeds bekomen worden op www.huisvanhetkinddoz.be en via info@huisvanhetkinddoz.be .

Daar vindt u ook informatie over de kindercarrousel die in Oostkamp zal doorgaan op 8 mei

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.