Home > Kinderboerderij ’De Zeven Torentjes’ in Assebroek neemt afscheid van Johan Dombrecht

Kinderboerderij ’De Zeven Torentjes’ in Assebroek neemt afscheid van Johan Dombrecht

Geschreven op 27 januari 2020 om 14:02 door Mario De Wilde

Afgelopen donderdag sloot Johan Dombrecht een carrière af van maar liefst 25 jaar op de Kinderboerderij De Zeven Torentjes van Stad Brugge. Johan begon in 1972 als arbeider bij de Groendienst van Assebroek. In 1995 werd hij gevraagd om Raf Vroman op te volgen en ‘boer’ te worden op de Kinderboerderij. Jaar in jaar uit, in weer en wind werkte Johan in de weekdagen op de boerderij, alsof het zíjn boerderij was. In het weekend nam de conciërge zijn werk van hem over.

Het takenpakket van Johan was dan ook veelzijdig. De dieren verzorgen, voederen, stallen uitmesten, de grote moestuin beheren, onderhoud van het groen en het domein enz. Ook talloze broodjes, die de kinderen zelf mochten ‘maken’, zijn door zijn handen gegaan. In de artisanale bakoven werkte hij zich in het zweet om een zo lekker mogelijk resultaat te leveren.  Johan was daarbij zeer geliefd bij de kinderen. Ze liepen maar al te graag met hem mee om een handje toe te steken. Daarnaast zorgde hij vaak voor animo en haalde hij een grapje uit met hen of de leerkracht.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “We willen Johan bedanken voor het prachtige werk dat hij op de Kinderboerderij heeft geleverd. Met steeds veel liefde en passie heeft hij een kwarteeuw lang de dieren verzorgd en de bezoekende kinderen een aangename tijd bezorgd. Hier op de Kinderboerderij zullen we onze ‘vaste waarde’ missen! Vanaf 3 februari neemt Laura Van Ommen de taken van hem over. We wensen Laura alvast veel succes met deze nieuwe uitdaging.”

Bezoekcijfers 2019
De Kinderboerderij De Zeven Torentjes is een gevestigde waarde voor (Brugse) scholen en gezinnen, dat blijkt uit de bezoekcijfers van 2019. “Vorig jaar ontving de Kinderboerderij met meer dan 25 verschillende workshops maar liefst 400 klassen en 7.000 leerlingen. Met behulp van de zelfstuderende educatieve pakketten ‘Het slakkenspoor en ‘Het boerderijspel’, konden we een 600-tal kinderen bekoren. Op woensdagnamiddagen en in de zomervakantie kwamen 370 kinderen naar georganiseerde activiteiten. De educatieve dienst breidde ook de evenementen voor gezinnen uit en ontving een 700-tal mensen. Mooie cijfers, dus. Ook in 2020 zetten we ons in om van de Kinderboerderij een interessante en gezellige uitstap te maken voor jong en oud”, aldus schepen Mercedes Van Volcem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.