Home > Kijk. Zondag docufilm ‘This Is My Moment’ in Brugge met regisseur Lieven Corthouts

Kijk. Zondag docufilm ‘This Is My Moment’ in Brugge met regisseur Lieven Corthouts

Geschreven op 27 april 2024 om 08:10 door Mario De Wilde

Zondagvoormiddag a.s. komt regisseur Lieven Corthouts om 10u30 zijn documentaire ‘This Is My Moment’ voorstellen tijdens het MOOOV Filmfestival in Lumière Brugge. In de documentaire ‘This is My Moment’ volgde hij zes jaar lang het parcours van wielrenner Biniam Girmay. Niet enkel professioneel maar ook op persoonlijk vlak zien we de jonge Eritreeër groeien. De film is een belangrijk document over het Afrikaans bewustzijn en een oproep tot meer diversiteit in de wielerwereld. Na de film gaat sportjournalist Sammy Neyrinck in gesprek met regisseur Lieven Corthouts over zijn band met wielrenner Biniam Girmay en (het gebrek aan) diversiteit in de wielerwereld.

Programma:
10u30       korte voorstelling regisseur Lieven Corthouts
10u40       start film (105′)
11u         fotomoment
12u30       nagesprek

Zondag is tevens de laatste dag van het filmfestival in Brugge! Dit weekend staan nog 28 films en verschillende randactiviteiten op het programma. De krachtige fototentoonstelling ‘It’s The Little Things of Life’ is ook nog te zien in Lumière Brugge (za 12u30-22u | zo 10u-22u). Ook de slotfilm Black Tea scoort momenteel zeer goed bij het Brugse publiek. Drie zalen zijn reeds uitverkocht, de tickets voor de extra voorstelling gaan ook snel de deur uit.

Info Black Tea: Tot ieders verbazing zegt een jonge Ivoriaanse vrouw op haar trouwdag nee tegen haar toekomstige man. Ze emigreert naar de Afrikaanse wijk van Guangzhou in China en werkt er in de theewinkel van Cai, die haar de rituelen van een theeceremonie aanleert. Ze worden verliefd op elkaar, maar worstelen allebei met hun verleden. ‘Black Tea’ is in prachtige kleuren gefilmd. Het verhaal is meeslepend en doorspekt van sprongen in de tijd en droomsequenties. De camera neemt voldoende tijd om het ambacht van het theeschenken mooi in beeld te brengen, met aandacht voor alle details.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.