Home > Kijk. West-Vlaams kampioenschap Bierpong gaat door op 16 maart in Menen

Kijk. West-Vlaams kampioenschap Bierpong gaat door op 16 maart in Menen

Geschreven op 8 februari 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Een fenomeen dat ooit werd geassocieerd met studentenfeesten, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. Bierpong is uitgegroeid tot een serieuze sport, met officiële toernooien die snel aan populariteit winnen. Volgens recente gegevens van toernooiorganisatoren en deelnemers is er een opmerkelijke stijging in het aantal deelnemers aan officiële pongtoernooien in de afgelopen jaren. Wat begon als een huiselijke activiteit aan keukentafels, is uitgegroeid tot een competitieve sport met provinciale toernooien over heel België én een officieel Belgisch Kampioenschap.

Provinciale, regionale en nationale competities

“De pongcultuur heeft een opmerkelijke evolutie doorgemaakt,” zegt Kevin Dehullu, mede-oprichter van Beats n’ Bots, de officiële organisator van het Belgisch Kampioenschap Pong. “We zien een duidelijke verschuiving waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar gestructureerde evenementen waarin ze kunnen deelnemen aan een georganiseerd wedstrijdsysteem en bijbehorende regionale en nationale klassementen. Onze nationale competitie is stevig geworteld in regionale en provinciale competities, met aanstaande evenementen zoals het Antwerps, West-Vlaams en Vlaams kampioenschap pong. Al deze competities zijn verbonden met het nationale evenement. Bovendien hebben we de focus verlegd naar sportiviteit en verantwoord drinken. Het Belgisch Kampioenschap is nu een meerdaags, competitief en recreatief sportevenement, met deelname van actieve sporters uit heel België, gericht op brede participatie van teams, ongeacht leeftijd en geslacht.”

Focus verlegd naar sportiviteit

De opkomst van officiële pongtoernooien heeft niet alleen geleid tot een toename van deelnemers, maar ook tot groeiende interesse vanuit de media en sponsors. Bedrijven zien de waarde in van het sponsoren van deze evenementen, wat resulteert in betere prijzen en meer erkenning voor de sport. Met pongtoernooien die steeds meer aandacht trekken en een groeiend aantal enthousiaste deelnemers, lijkt het erop dat de pongcultuur nieuwe hoogten bereikt. Voor liefhebbers van het spel bieden deze toernooien een kans om deel te nemen aan een opwindende en competitieve omgeving.

Bereid je voor op hét West-Vlaams Kampioenschap Bierpong in Park ter Walle in Menen
Het jaarlijkse bierpong spektakel is geëvolueerd naar een heus kampioenschap, en voor 2024 brengt KSA Menen de strijd naar de grootsteden! Op 16 maart zullen maar liefst 80 teams de battle aangaan om te bepalen welk duo de ultieme bierpongkampioenen van West-Vlaanderen worden! Na de finale nodigen de organisatoren iedereen uit voor de meest epische afterparty in de stad! Of je nu de overwinning viert of de nederlaag weg danst, het wordt gegarandeerd een avond om niet te vergeten. Voel de adrenaline terwijl je juicht voor je favoriete teams, op de achtergrond hoor je beats die het feest gaande houden. Nog dit, de winnaars van het West-Vlaams kampioenschap krijgen een gratis deelname krijgen aan het Belgisch Kampioenschap op 7 september.Meer info vind je op de officiële website: www.beatsnbots.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.