Home > Kijk. Vier Bruggelingen gaan a.s. vrijdag voor nieuw wereldrecord (minstens 28 u) padellen

Kijk. Vier Bruggelingen gaan a.s. vrijdag voor nieuw wereldrecord (minstens 28 u) padellen

Geschreven op 3 juni 2024 om 09:54 door Mario De Wilde

Drie jaar na hun Guiness World Record ‘Marathon Padel’, wanneer ze een prestatie neerpootten van meer dan 28 uur, gaan de vier Bruggelingen Frederik Boi, Kevin Caestecker, Pieter Cools en Christophe Meulebrouck volgend weekend opnieuw de uitdaging aan voor een nieuw wereldrecord van meer dan 32 uur, dit keer in padelclub Todos te Sint-Michiels. Iedereen is welkom op dit groots tweedaags sportevenement. “We spelen non-stop van vrijdagochtend 7u tot zaterdagavond 19u. Nadat ons record in drie jaar tijd maar liefst drie keer werd verbroken, willen we dit jaar de titel terugpakken. WE TAKE IT BACK” zegt initiatiefnemer Kevin Caestecker. Onder andere TC Duinbergen pakte in 2022 de titel en zal komen toekijken. “Dit keer gaan we voor minimum 32 uur padellen, we zien het groots. We hebben veel getraind en gaan voor zoveel mogelijk uren!”, zegt ex-profvoetballer Frederik Boi.

Terwijl de vier voor de recordpoging gaan, zijn er allerlei randactiviteiten om supporters, bezoekers, sponsors en nieuwsgierigen te entertainen, zowel in “Todos” als in “The Night”. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De volledige opbrengst van het weekend is ten voordele van de MUG-Heli Brugge.

Wat is er te doen?
Padellers uit andere clubs kunnen deelnemen aan een nachttornooi, padellen met BV’s, onder andere, Jelle vossen, Thomas buffel, Ronald Vargas… Ook de niet-padellers zullen zich niet vervelen. Met foodtrucks, optredens, gezellige terrasjes en bars, doorlopende kinderanimatie met springkastelen, een schminkstand, suikerspinnen, een tombola… is er continu beleving voor groot en klein. DJ’s houden de sfeer erin gedurende het event. “Hoe meer beleving rondom ons gedurende die twee dagen, hoe makkelijker voor ons om vol te houden, want het is een uitputtingsslag”, zegt Pieter. De spelers mogen om de drie uur slechts een kwartier pauze nemen. “Het is onze laatste keer, dus willen we er volledig voor gaan!”, aldus Christophe. De zaterdagavond staat een grootse party met DJ Zohra en DJ Charly op het programma in “Zomerbar The Night” om de Marathon Padel feestelijk af te sluiten.

Het volledige programma en info over het event vind je op deze link 

Foto: Pieter Cools, Christophe Meulebrouck, Frederik Boi en Kevin Caestecker klaar voor de nieuwe uitdaging.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.