Home > Kijk. Veilige Koude Keukenstraat in Sint-Andries als item voor basisschool Sint-Lodewijkscollege

Kijk. Veilige Koude Keukenstraat in Sint-Andries als item voor basisschool Sint-Lodewijkscollege

Geschreven op 7 mei 2023 om 09:59 door Mario De Wilde

De basisschool Sint-Lodewijkscollege Gistelse Steenweg heeft verschillende campussen voor de leerlingen. In de ouderraad van de school is een verkeerswerkgroep actief die ook helpt met de verkeersambassadeurs (= leerlingen van de school). In samenwerking met de stad Brugge werd een schoolvervoersplan opgemaakt in 2019 met inventarisatie van enkele knelpunten. Dit schooljaar hebben de directie en ouders zich gericht op het meer fietsveilig inrichten van de Koude Keukenstraat. In deze straat ligt de schoolcampus voor het 4 tot 6de leerjaar. Heel wat van deze kinderen komen met de fiets of te voet naar school.

De Koude Keukenstraat is een eenrichtingsstraat voor auto’s én een tweerichtingsstraat voor fietsers die van de Zandstraat komen. Er geldt zone 30. In de straat kan je rechts parkeren met de wagen. De straat heeft een relatief breed voetpad (met hoge stoeprand). Alle mogelijkheden tot verbetering, zoals een fietsstraat, fietssuggestiestroken en een schoolstraat,… zijn bekeken en niet goed bevonden. De enige oplossing is een volledige heraanleg van de straat en de voetpaden met voldoende uitwijkmogelijkheden voor auto’s, zodat fietsers veilig kunnen passeren. Hiervoor is voorlopig geen budget beschikbaar. Samen met de leerlingen van het zesde jaar en de verkeersouders brachten ze met een educatief filmpje de onveilige situatie in de Koude Keukenstraat in beeld.

Veerle Van Vynckt: “We sluiten graag aan bij de actie van VeloVeilig Vlaanderen van HLN en VTM! In tussentijd hebben we ook ingezet op het veiliger oversteken van de Gistelse Steenweg naar de Koude Keukenstraat door te ijveren voor een meer zichtbare oversteekplaats. Het Agentschap Wegen en Verkeer is hierop ingegaan door zogenaamde ‘verdrijvingsstroken’ te schilderen naast het zebrapad. De stad Brugge zet ook in op meer zichtbaar maken van oversteekplaatsen bij de schoolomgeving. Dit schooljaar nog verwachten we een betere aanduiding van de schoolzone.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.